OKULLAR AÇILDI TRAFİK KİLİTLENDİ

167

İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte 100 bin öğrenci dün okullarına döndü. İlk ders zili şehrin belli noktalarında trafiği kilitledi. Okulun ilk gününde çocuğunu arabası ile okulunun tam önünde bırakmak isteyen veliler ise okulların önünde araç yoğunluğu oluşturdu.

2024-2025 yılı eğitim öğretim yılı dün çalan ders zili ile başladı. Üç ay süren az tatilinin sona ermesiyle Kütahya genelinde 100 bine yakın öğrenci okul sıralarına döndü. Haftanın ilk iş günü sabah saatlerinde belirgin bir trafik yoğunluğu gözlemlendi.

Haftalık mesainin ilk iş gününe işe giden çalışanlar ve personel servislerinin çıktığı yollara, öğrencileri okula yetiştirmeye çalışan okul servisleri, okulun ilk gününde çocuğu arabası ile okula bırakmak isteyen veliler eklenenince trafik yoğunluğu kaçınılmaz hale geldi.

TRAFİK EKİPLERİ ÖNLEM ALDI

Kütahya’nın Cadde ve sokaklarında sabah saat 7.30’da başlayan 9.00’a kadar sürdü. Özellikle İstasyon Kavşağında, Akşemsettin Camii yakınlarında, liselerin yoğunlukta olduğu ve OSB’ye bağlanan İmam Gazali Caddesinde trafik adeta kilitlendi. Trafik ekipleri kavşaklarda, yoğun noktalara sıkıntı yaşanmaması için önlem aldı. Toplu ulaşımda da özellikle nüfus yoğunluğunun olduğu bazı bölgelerde kısmi yoğunluklar oldu.

‘ÇOCUĞUM YÜRÜMESİN’

ISRARI BU SENE DE SÜRDÜ

Şehir içinde de araç girişinin arttığı gözlemlenirken veliler, daha önceki senelerde yapılan uyarılara aldırış etmeden özel araçlarını okul kapılarının tam önünde bırakıp çocuklarını indirdiği için okul önlerinde yoğunluk yaşandı. Yaya olarak okula gelen öğrenciler dahi okula ulaşmakta zorluk yaşarken öğrenci servislerinin park sorunu had safhaya çıktı. Yaşanan sorunların okulların açılışının üzerinden birkaç gün geçmesi ile çözüleceği ve trafiğin normal seyrine dönmesi bekleniyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *