MAÇIN 11. DAKİKASINDA ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU YAPILDI; YEŞİL SAHALARDAN FİLİSTİN’E DESTEK

156

Kütahya’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler M. Asım Alkış Stadı’nda savaşın durması için gerekli adımların atılması için Filistin Şehitleri İçin Dostluk Maçı düzenlendi. Maçında 11’inci dakikasında Filistin’de 11 aydır devam eden soykırımı gündeme taşımak için tüm sahada saygı duruşu gerçekleştirildi.

Kütahya’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler, M. Asım Alkış Stadı’nda düzenlenen “Filistin Şehitleri İçin Dostluk Maçında” bir araya geldi. Farklı ülkelerden 40 kadar öğrenci ile oluşturulan iki takımın maçında başlama vuruşunu Kütahya İHH Başkanı Mustafa Yenipazar ve Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Sebahattin Ceyhun yaptı.

‘BU SAVAŞI ‘İYİLİK’ KAZANACAK’

Filistin’de Gazze’de şehit edilenler anısına bir araya gelip bir futbol maçı gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Mustafa Yenipazar, yapılan her farkındalık etkinliğini çok önemsediklerini belirtti. Tüm dünyada eylemlerin iyiliğe devşirilmesi gerektiğini vurgulayan Yenipazar, “İyiliğin ve kötülüğün savaşı artık açık net bir şekilde dünyada kendini ortaya koydu. Ya bundan sonrası için dünyaya iyilik hâkim olacak ya da son zamanlarda çok güzel bir şekilde ifade edildiği gibi örgütlü kötülük tüm insanlığı ve dünyayı saracak”dedi. İyi insanların kötülere göre organize olmayı daha iyi bir şekilde başaracağını ümit eden Yenipazar, kötülüğün değil iyiliğin kazanacağını vurguladı.

Kötülerin yavaş yavaş, bilinçli olarak Gazze’yi ve Filistin’i unutturmaya çalıştığını belirten Yenipazar, bu dönemde yeşil sahalarda Gazze’yi ve Filistin’i maç yaparak gündeme taşımayı hedeflediklerine değindi. Eylemlerimiz devam edeceğini dile getiren Yenipazar, “Bu farkındalıkları hayata geçirmemniz gerekiyor. Yerine göre bir futbol maçıyla, yerine göre bir basketbol müsabakasıyla, yerine göre daha önce yaptığımız gibi bisiklet turuyla ve aklımıza gelen iyi insanların oluşturmuş olduğu değişik aktivasyonlarla projelerle eylemlerle iyiler inşallah bu süreci en nihayetinde kazanacaklar. Ve biz diyoruz ki yeryüzünde iyilik hâkim olacak.” Şeklinde konuştu.

‘İYİLİK DOLU BİR DÜNYAYI KURACAĞIZ’

Bunun için önce olması gerekenin özgür bir Filistin’in kurulması olduğunu ifade eden Yenipazar, buna gönlümüzden inanıyoruz. Hiçbir şüphemiz yok. Gazze’deki Filistin’deki kardeşlerimiz ve onların arkasında tüm dünyada bir araya gelmeyi başarabilecek iyi insanlar bu süreci iyiliğe doğru sürükleyecekler. Biz, bizden sonra gelen nesillere böylesi kötü, böylesi acılarla dolu böylesi insanın hiçe sayıldığı bir dünya değil, insanların kardeş olarak yaşadıkları ve insanların değerinin her geçen gün artmaya devam ettiği bir dünyayı kuracağız”ifadelerini kullandı.

Gerekçe devam eden savaş da olsa tüm Kütahya’da öğrenim görmekte olan uluslararası öğrencilerin dayanışmasına da şahit olunduğunu belirten Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Sebahattin Ceyhun, “Kütahya’da 10 bin’e yakın uluslararası öğrenci kardeşimiz var. Onlarla iyi günde kötü günde bir arada olmaya çalışıyoruz. Ama Gazze’de 11 aydır devam eden bu katliam yüzünden gündemimiz hemen hemen tamamen Gazze haline gelmiş durumda. Bu da normal çünkü ciddi sayıda insanı katlettiler çok sayıda şehit var orada. Buradaki kardeşlerimizin tamamının yüreği yanıyor. En azından yanlarında bir an olsun olduklarını hissetmek adına iki tane karma takım oluşturdular bugün. Biz bundan sonraki faaliyetlerimize de savaş durana kadar zafer kazanılana kadar ateşkes olana kadar Gazze’nin yanında duracağız. Olmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu. Sahadaki her öğrencinin yüreğinin yandığını ve “Gazze için nasıl faydalı olabilirim” derdinde olduğunu belirten Ceyhun, kendilerinin de onlara yaptıkları organizasyonlarla destek olmaya çalıştıklarını bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.  

‘SAVAŞIN DURMASI İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI’

Amaçlarının savaşın durması için gerekli adımların atılması olduğunu açıklayan Ceyhun, “Her ne kadar biz dualar etsek de bunun nasıl duracağız belli. İnşallah tez zamanda ülkeler bir şekilde ateşkese doğru yönelirler ve savaş sona erer. Biz oradaki tüm şehitlerimizi saygıyla rahmetle anıyoruz. Allah onları cennetine kabul etsin bizim de yaptıklarımız kabul etsin yapamadıklarımız için bizi affetsin.” dedi. Maçında 11’inci dakikasında maç durdu ve Filistin’de 11 aydır devam eden soykırımı gündeme taşımak ve bir an önce ateşkesin gerçekleştirilebilmesi için adım atmak için tüm sahada saygı duruşu gerçekleştirildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *