DARBE HALK İRADESİNE VURULAN KELEPÇEDİR!

134

Darbelerin halkın iradesine kelepçe vurduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kahveci, 12 Eylül darbesinin Türkiye tarihinde kara bir leke olduğunu belirtti. AK Parti İl Başkanı Önsay, 12 Eylül’deki filmin 15 Temmuz’da oynanamadığına dikkat çekti. İYİ Parti İl Başkanı Sunel ise Türk milletinin iradesi her şeyden üstün olduğuna vurgu yaptı.

12 Eylül darbesinin 44’üncü yıl dönümünde Kütahya siyasetinin farklı görüşlerinden çok sayıda isim sosyal medya üzerinden mesaj yayınladı.

TÜRKİYE TARİHİNDE KARA LEKE

12 Eylül 1980 tarihinin Türkiye tarihine kazınan kara leke olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Milletin iradesine darbe vurularak, insan haklarının yok edilmeye çalışıldığı ve özgürlüklerin baskı altına alındığı 12 Eylül karanlığını bir kez daha lanetliyoruz.  Bizler, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu unutmadan, her zaman demokrasiyi ve halkın iradesini savunmaya devam edeceğiz. Unutmayın, darbeler halkın iradesine vurulan kelepçedir!” şeklinde konuştu.

12 Eylül’ün üzerinden 44 yıl geçtiğini hatırlatan AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, “İnsanımıza zulmün reva görüldüğü, zihinlere prangaların vurulduğu, özgürlüklere gölge düşürüldüğü ve millet iradesinin ayaklar altına alındığı o karanlık günler, aziz milletimizin hafızasında tazeliğini koruyor. Derin yaralar açan ve milletçe ağır bedeller ödediğimiz darbelerin arkasında, millet iradesinin yok edilerek aziz milletimizin kendi geleceğine yön verme hakkının cebren elinden almak istenmesi yatmaktadır.”ifadelerini kullandı.

Bu aziz milletin 27 Mayıs’ın, 12 Mart’ın, 12 Eylül’ün ve 28 Şubat’ın yaşattığı acı tecrübelerle 15 Temmuz’da aynı filmi oynamaya çalışanlara karşı millet iradesine göz koyanlara gerekli cevabı vererek millî iradenin üstünde hiçbir gücü kabullenmediğini vurgulayan Önsay, “Rabbim; ülkemize, milletimize bu acı tecrübeleri bir daha yaşatmasın. Bu vesileyle darbe giirlşmlerinde milletin iradesine sahip çıkmak uğruna şehit düşen tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.” Şeklinde konuştu.

12 Eylül Darbesinin; kan, ter, gözyaşı, sabır, ilim ve dua ile büyütülmüş akçabardağın köküne dökülmüş bir düşman kezzabı olduğunu ifade eden İYİ Parti İl Başkanı Nurhan Sunel, “Ancak bu topraklarda ayrık otu yetiştirmek isteyen herkes emin olsun ki;  Büyük Türk milletinin iradesi her şeyden üstündür. 12Eylül Darbesinin yıl dönümünde; kaybettiklerimizi rahmetle anıyor, buna vesile olanları lanetliyorum. Cenab-ı Allah milletimizi ve memleketimizi böylesi tehlikelerden korusun.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *