KÜTAHYASPOR’DAN 40 YILLIK ZAFER! 2-0

51

Belediye Kütahyaspor, Dumlupınar stadında Ergene Velimeşespor’un 2-0 mağlup ederek 40 yıl sonra iki maçının ikisini de kazanarak sezona 6 puanla başladı. Golleri 6’ıncı dakikada Arda Keser ve 76’da Muhammed emir Özbilen kaydetti.

Belediye Kütahyaspor 3 lig 1. Grupta 2024-2025 sezonunun ikinci maçına Dumlupınar stadında çıktı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin gündemine oturan Narin’in olayı nedeniyle Belediye Kütahyaspor taraftarları da anlamlı bir çalışma yaparak Narin’in fotoğraflarını açtılar.

İLK 11’DE DEĞİŞİKLİK

Belediye Kütahyaspor sezonun ilk iç saha maçına kalede Taylan, defansta Ender, Mücahit, Emir, Serkan, orta sahada Arda, Onur, Mustafa Demirel, kanatlarda İbrahim Zeytin ve Veysel Karani Ünal, ileri uçta ise Seyman Salih Adalı ilk 11’i ile çıktı.  Geçtiğimiz hafta kadroda yer alan Gökay ise yedek kulübesinde yer aldı.

ŞİMŞEKLER MAÇA GOLE BAŞLADI

Belediye Kütahyaspor maçın ilk düdüğü ile birlikte rakip kalede etkili olmaya başladı. Maçın henüz ilk saniyelerinde İbrahim Zeytin’in yerden ortasına Onur sert vurdu defanstan dönen top dışarıya gitti. Belediye Kütahyaspor mutlak bir gol pozisyonundan eli boş dönerken atakları devam etti.

Dakikalar 6’yı gösterdiğinde kullanılan korner vuruşunun ardından Arda Keser harika yükseldi ve kafayla topu ağlara göndererek Belediye Kütahyaspor’u 1-0 öne geçirdi. 

Golden sonrada Belediye Kütahyaspor atakları devam etti. İkinci golü arayan ancak sonuç alamayan Belediye Kütahyaspor 14’üncü dakikada ise kalesinde büyük bir tehlike atlattı. Kaleci Taylan rakibi ile karşı karşıya pozisyonda gole izin vermeyerek önemli bir kurtarışa imza atmış oldu.

Dakikalar 29’u gösterdiğinde ise Belediye Kütahyaspor ikinci gole çok yaklaştı. Serbest vuruşta Serkan çok sert vurdu kaleci topu çelmeyi başardı.

Salih Seymen ile iki pozisyon daha bulan Belediye Kütahyaspor sonuç alamazken, dakikalar 43’ü gösterdiğinde Ergene Velimeşe takımı gole yaklaşsa da Taylan ayaklarıyla gole izin vermedi. İlk yarı 1-0 Belediye Kütahyaspor üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA KONUK EKİP ÜSTÜNLÜĞÜ

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise konuk ekip Ergene Velimeşe’nin ataklarıyla başladı. Topa daha fazla hakim olmaya başlayan ve Belediye Kütahyaspor kalesinde gol arayan Ergene Velimeşe Belediye Kütahyaspor defansını geçemezken, 55’inci dakikada kullanılan serbest vuruş az farkla dışarıya gitti.

65’inci dakikada Belediye Kütahyaspor’da Salih oyuncan çıkarken yerine Muhammed Emir girdi. Dakikalar 76’yı gösterdiğinde ise Emir golünü atmayı başardı. Ceza sahasında etkili olan Belediye Kütahyaspor’da kaleciden dönen topu tamamlayan Emir farkı ikiye çıkardı ve büyük bir sevinç yaşandı.

Belediye Kütahyaspor maçın kalan dakikalarında skoru tutmayı başarırken son saniyelerde rakibin serbest vuruşu direkten döndü ve maç 2-0 sona erdi.

40 YIL SONRA GELEN 6 PUANLIK ZAFER

Belediye Kütahyaspor zorlu mücadelede kazanmayı başarırken 40 yıl sonra da bir ilki başardı. 1984-1985 Sezonunda 1.Ligde ikide iki yaparak girdiği profesyonel liglerde, tam 40 sezon sonra bunu yeniden başardı. Alınan galibiyet büyük bir sevinç oluşturdu.

Maç sonrasında taraftarlar ve futbolcular galibiyeti doyasıya kutladılar.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *