ÜNİPERSEN üniversitelerde çalışan idari personelin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için iki günlük eyleme imza attı. Kütahya’da üyelerin de katıldığı eylemlerde mecliste Memurun Torba yasasının yapılması gerektiği vurgulandı.
Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN), üniversitelerde çalışan idari personelin yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulması talebiyle iki günlük eylem yaptı. Eylemlere ÜNİPERSEN Kütahya Temsilcikleri de katıldı.
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/10/WhatsApp-Image-2024-09-30-at-11.52.27-1024x580.jpeg)
YÖK önünde üniversitelerde çalışan idari personelin yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulması talebiyle yapılan eylem sonrası Ulus meydanında memurların genel sorunlarına yönelik mecliste Memurun Torba yasasının yapılması için eylem gerçekleştirildi.
Türkiye’nin birçok yerinden gelerek Ulus meydanında bir araya gelen ÜNİPERSEN üyeleri Başta 3600 Ek Gösterge YHS ve Emekli Seyyanen Zam ve kamu personelinin diğer sorunlarını dile getirdi. Ellerindeki pankartlarla sloganlar atan grup adına açıklama yapan ÜNİPERSEN Genel Başkanı İbrahim Güzel, sendika olarak Üniversite idari personelinin sorunlarının yanında tüm kamu personelinin sorunlarını dile getirdi.
‘SADECE 4 MESLEĞE 3600 EK GÖSTERGE’
3600 ek göstergenin sadece 4 mesleğe verildiğini ve büyük bir adaletsizlik yaşandığını hatırlatan Başkan Güzel “2023 yılında yapılan “7. Dönem Toplu Sözleşme”de, 1. dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi kararı, siyasetinde verdiği söz olduğu halde, aradan geçen 1 yılı aşkın süreçte tek bir adım bile atılmamıştır” dedi.
SÖZ TUTULMADI
2023 yılı Mayıs seçimleri öncesinde kamuda mülakatların kaldırılacağının sözünün verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını vurgulayan Güzel, “Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, 20 yıldır siyaseten de söz verildiği için seçim öncesi çok rahat kaldırılabilecekken, kaldırılmadı ve hala önümüzde sorun olarak durmaktadır. TÜİK’in piyasa gerçeklerinden uzak açıkladığı enflasyon oranları ile memur sefalete sürüklenirken, kamu sendikacılığının sesi çok cılız çıkmış, mayıs 2023 seçimleri öncesi memurun bireysel olarak ses yükselmesi ile seyyanen zam sözü zor alınmıştı. Temmuz 2023’de memurlara uygulanan 8 bin 77 liralık seyyanen zammın emekliliğe de yansıtılacağı sözü verildiği halde, emeklilerimize yansıtılmamış, emekli olan kişi çalışırken aldığı maaşın yüzde 40’ını almak zorunda kalmıştır” diye konuşmasını sürdürdü.
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/10/WhatsApp-Image-2024-09-30-at-11.52.28-1024x576.jpeg)
Memur maaşlarının yüksek enflasyon nedeniyle eridiğini ifade eden Güzel, üniversite idari personelinin tayin sorununa ilişkin 6. ve 7. dönem toplu sözleşmelerde karar alınmasına rağmen, uygulamaya konan bir çalışma olmadığına değindi. Kamu şeflerinin Adalet Bakanlığında görevli şeflere ödenen 120 puan özel hizmet tazminatının, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şeflere uygulanması talebinde de bir çalışma yapılmadığını belirten Güzel, “2014 yılında Yükseköğretim kurumlarında çalışmanın karşılığı olarak getirilen yükseköğretim tazminatı, akademik personele ödenirken idari personel dışta tutuldu. 2023 Mayıs seçimleri öncesinde kamu çalışanlarına kira yardımı sözü verildi, ev ve kira fiyatlarının maaş artışlarına oranla çok daha yüksek artmasına rağmen bu konuda da elle tutulur bir çalışma yapılmamıştır.” Şeklinde konuştu. Memurlara haklarının verilene kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Başkan Güzel, “1 Ekim’de meclis açılacağı için buradan sorunları tekrar hatırlatıp, 2024 yılı bitmeden çözümü için torba yasa taslağımızı hazırladık. Bu taslağı, buradan TBMM’ye ve tüm siyasi partilere gönderiyoruz” dedi.