Mazbatasını alarak yeni görevine başlayan Anadolu Birliği Partisi Kütahya İl Başkanı Ahmet Güçlü titiz ve samimi bir anlayışla hareket edeceklerini, Kütahya’da partinin hedeflerini gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma yürüteceklerini belirterek “”Partimiz bağımsız bir çizgide hareket edecek. Laf olsun diye muhalefet yapmak için değil, yalakalık yapmak için yandaşlık değil, olması gerektiği gibi çalışmalarımızı yapacağız” dedi.
Anadolu Birliği Partisi’nin Kütahya İl Başkanlığı görevi, geçtiğimiz seçimlerde Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak dikkat çeken Ahmet Güçlü’ye verildi. Düzenlenen törende, mazbatası Genel Başkan Yardımcısı Halil Bilgiç tarafından takdim edildi.
‘TEMELİMİZ TURGUT ÖZAL’IN MİRASINA DAYANIYOR’
Törende konuşan Halil Bilgiç, Genel Başkan Bedri Yalçın’ın Turgut Özal döneminden gelen bir siyasi tecrübeye sahip olduğunu vurguladı. Partinin 2019 yılında Anadolu’yu kucaklayan bir siyasi oluşum ihtiyacıyla kurulduğunu belirterek, “Vatan, millet ve bayrak bizim çizgimizdir; gerisi teferruattır,” dedi. Ayrıca, partinin bağımsız bir çizgide hareket edeceğinin altını çizdi. Mazbata töreninde açıklamalarda bulunan Ahmet Güçlü, 28 yıllık meslek hayatında halkla birebir ilişkiler kurduğunu ve hizmet odaklı bir siyaset anlayışı benimsediğini söyledi. Güçlü, siyasi çalışmalarında dürüst ve titiz davranacağını belirterek, “Laf olsun diye muhalefet yapmayacağım, kimseye yalakalık etmeyeceğim. Amacım, mükemmelliğe ulaşmak adına gereken bütün çalışmaları yapmaktır,” dedi.
‘HALKLA BÜTÜNLEŞEREK GÜÇLÜ
BİR TEŞKİLAT YAPISI KURACAĞIZ’
Ahmet Güçlü, partinin temelini Turgut Özal döneminden gelen siyasi birikimle ilişkilendirerek, “Bu süreç, Turgut Özal’ın çalışma arkadaşlarının oluşturduğu temellerden filizlenmiştir. Biz de bu mirası devam ettiriyoruz,” ifadelerini kullandı. Anadolu Birliği Partisi’nin Kütahya teşkilatının yeni il başkanı olan Güçlü, “Hedefimiz, halkla iç içe olup, gerçek sorunlara çözüm üreten bir yapı kurmaktır,” dedi.
ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ