DAVAYI TAKİP EDECEĞİZ

1879

1. Derece deprem bölgesinde fay hatları üzerinde kurulacak Kütahya ve tüm Susurluk Havzasını zehirleyecek siyanürlü altın madenine olumlu ÇED iptal Davasını takip edeceklerini belirten CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahyalıları Simav Örencik’te davayı takip etmeye davet etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Simav Örencik- Tavşanlı Avcılar köyleri üzerinde kurulmak istenen altın madeni olumlu ÇED iptal Davasının 28 Şubat 2022 Pazartesi günü yerinde yapılacağını duyurdu.

‘KÖYLÜLERİN YANINDA OLACAĞIZ’

Kütahya Barosu ve köylüler tarafından açılan davaya müdahil olduklarını belirten Zeliha Aksaz Şahbaz, “Ayrıca CHP Belediye Meclis Grubumuzun önerisi ile Kütahya Belediyesi müdahil oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Barosunun da müdahil olarak davaya katılıyorlar. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteği ile Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili heyeti davada köylülerin yanında olacak.” ifadelerini kullandı.

PARTİDEN ARAÇ KALDIRILACAK

Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu üyesi Vecdi Gündoğdu, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve yaşam savunucularımız ile birlikte Simav Örencik’te olacaklarının altını çizen Zeliha Aksaz Şahbaz, şu ifadeleri kullandı: “Dağlarımızı, su ve yaşam kaynaklarımızı, ormanlarımızı vahşi madenciliğe teslim etmeyeceğiz. 1. Derece deprem bölgesinde fay hatları üzerinde kurulacak Kütahya ve tüm Susurluk Havzasını zehirleyecek siyanürlü altın madenine karşı davamızı takip ediyoruz. Tüm Kütahyalı hemşehrilerimizi ve yaşam savunucularını bekliyoruz. Partimizden araç kaldırılacaktır.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *