KÜTAHYA TÜRKİYE İKİNCİSİ

2268

Kütahya’da 2021 yılında 21 kuruma “Erişilebilirlik Belgesi” verildi. Başkan Âlim Işık ile birlikte erişilebilirlik logosunu ve bayrağını Kütahya Belediyesi hizmet binasına asan Vali Çelik, toplamda 71 erişilebilir kurum ve kuruluşuyla Kütahya’nın 81 il arasında 2. sırada yer aldığını belirtti

Erişilebilirlik uygulamalarının yaygınlaştırılması için görünürlüğünün artırılması adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir adım atarak Türkiye’de kullanılmak üzere Erişilebilirlik Logosu belirledi.

Kütahya’da erişilebilirlik belgesi almaya hak kazanan 71 kurum ve kuruluştan birisi olan Kütahya Belediyesi, erişilebilirlik logosunu ve bayrağını hizmet binasına Vali Ali Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık astı.

“Herkes için erişilebilirlik” anlayışıyla çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğü Kütahya’da 2021 yılında 21 kuruma “Erişilebilirlik Belgesi” verildi. 7 yılda 73 kurum ve kuruluşun erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandığı Kütahya, 81 il arasında 2. sırada yer aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü’nün katılımıyla, video konferans sistemi üzerinden 81 ilde eş zamanlı düzenlenen Erişilebilirlik Logosu Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

‘132 YERDE DENETİM YAPILACAK’

Vali Ali Çelik, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunun çalışmaları doğrultusunda 2021 yılında Kütahya’da 130 kamu kurum ve kuruluşunda erişilebilirlik denetimi yapıldığını, 21 kurumun belge almaya hak kazandığını; 2022 yılında kamu, özel, açık, kapalı alan ve şehir içi ulaşım araçları ile birlikte 132 yerde erişilebilirlik denetimi yapılacağını kaydetti

‘71 KURUM HAK KAZANDI’

Kütahya’nın Türkiye’de erişilebilirlik denetimleri açısından ikinci sırada yer aldığını ifade eden Vali Çelik, Kütahya’da 71 kurum ve kuruluşun erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandığını belirtti. Vali Çelik, “Kütahya Belediyesi hizmet binası, Hezar Dinari Kültür Merkezi ve caddelerle erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandı. Erişilebilirlik belgesinin logosunu ve bayrakları bugün Belediye Başkanımız ile birlikte Belediye binamıza taktık. Emeği geçen Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a ve diğer kamu kuruluşlarımızın müdürlerine teşekkür ediyoruz” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *