‘28 ŞUBAT DARBESİ’NİN ÜLKEYİ UĞRATTIĞI ZARAR 381 MİLYAR DOLAR’

729

28 Şubat Postmodern Darbesi ile dini hayatın kamusal alandan kovulduğunu belirten KÜSİDAP Başkanı Nazif Kocaçoban, yönetimlerine emekli askerlerin getirildiği bankalardan 17,3 milyar dolar hortumlandığını vurguladı. Kocaçoban, bu süreçte darbenin neden olduğu ekonomik zararı, 381 milyar dolar olarak açıkladı

Kütahya Sivil Toplum Örgütleri Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) 28 Şubat Postmodern Darbesinin yıl dönümüzde basın açıklamasında bulundu.

KÜSİDAP Başkanı Nazif Kocaçoban tarafından okunan basın açıklamasında Türkiye’de tarihe post modern darbe olarak geçen 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu kararları üzerinden 25 yıl geçtiğini belirtti. Devletin silah kullanmadan ancak devletin bütün kurumlarını bir vesayet kurumuna dönüştürerek milletin üzerinden silindir gibi geçtiği 28 Şubat hareketi ile milletin öz değerlerine, inançlarına, varlığına kast edilmek istendiğine değinen Nazif Kocaçoban, Milletin vicdanında telafisi imkansız yaralar açıldığını belirtti. 

6 MİLYON İNSAN FİŞLENDİ

Arkasında emperyalist odaklar olan bu darbe ile vesayet sisteminin güçlendiğini  ve milli iradenin bastırıldığını ifade eden Nazif Kocaçoban,  “Darbeci zihniyet ve kadrolar, dini hayatı kamusal alandan kovmakla kalmadı. Ülkeyi darbecilerin talanına emperyalizmin araçlarına açtı. Medya araçları kurmaca irtica haberleri ile darbeye zemin hazırlayarak milleti darbenin gerekliliğine ikna için faaliyet gösterdi. Dönemin Yüksek Öğrenim Kurumu ile Yüksek Yargı Başkanlığı mensupları yaptıkları açıklamalar ve programlarla darbe çağırısı yapmış, dönemin yargısı siyasi kararlalar sivil toplum örgütlerinin dini camia ve cemiyetleri siyasi yargı kararlarıyla tasfiye etmiş, 5’li çete olarak da adlandırılan dönemin bazı sendika ve sözde meslek odaları darbeye toplumsal taban ve destek üretme rolünü üstlenmiş, dönemin egemen ekonomik çevreleri yükselen Anadolu sermayesini tasfiye hareketinin parçası olmuş, dönemin silahlı bürokrasisi geniş çaplı fişleme, gözaltı baskı ve tasfiye işlemlerini yürütmüş, bu süreçte yaklaşık 6 milyon insan fişlenmiştir. 28 Şubat milli Güvenlik kararları ile kendini inkara zorlanan istifa etmesi için cunta tarafından tehdit baskı ve zorla Refah Yol Hükümeti istifa ettirilerek millet iradesi tasfiye edilmiştir.” İfadelerini kullandı.

Bu süreçte inançlı ve değerlerine bağlı milletin devletten ayrı tutularak sakıncalı ve suçlu durumuna getirildiğine dikkat çeken Nazif Kocaçoban, “Bu süreçte 21 vakıf irticai faaliyet yalanıyla kapatılıp mallarına el konulmuştur. Üniversitelerde başta başörtülü kız öğrenciler olmak üzere onlara destek veren, dini kimliği belirgin, on binlerce öğrenci üniversitelerden atılmış, 418 öğretim görevlisi irticacı olarak fişlenmiş, 139 yükseköğrenim kurumu personelinin görevine son verilmiştir.” Dedi.

EN BÜYÜK AYRIMCILIĞA KADINLAR UĞRADI

Cuntanın programının kesintisiz uygulanabilmesi için öğretmenlere baskı yapıldığını belirten Kocaçoban eğitimdeki ağır bilançoyu şu sözlerle hatırlattı: “4bin625 MEB personeli fişlenmiş, 33bin 271 öğretmen disiplin soruşturmasına uğramış ,11 bin 890 öğretmen disiplin cezası almış, 11 bin öğretmen istifa ettirilmiş , 3bin527 öğretmenin görevine son verilmiştir. O dönemde 2639 kamu personeli MİT tarafından irtica ile ilişki iddiasıyla fişlenmiştir. Devlet kurumlarında çalışan başörtülü kadın memurlar tarihin en büyük ayrımcılığına maruz kalmış başlarını açmaya zorlanmış açmayanların görevine son verilmiştir. Bin 635 TSK görevlisi irtica suçlamasıyla ihraç edilmiştir. İstifa ya da emekliliğe zorlanarak askeri okullardan Anadolu’nun binlerce imanlı asker evladı tasfiye edilmiş ve FETÖ ihanetine zemin hazırlamıştır. Üniversitelere başörtülü ve dindar öğrencilerin girmemesi için imam hatipli öğrencilere katsayı zulmü uygulanmış imam hatip ortaokulları kapatılmış imam hatip liseleri öğrencisizleştirmek için başörtülü öğrenciler sınavlara alınmamış başvurularda başı açık fotoğraf zorunluluğu getirilmiştir”

Hayatın her alanında dini tasfiye etmek için tüm devlet kurumlarının seferber edildiğini belirten Nazif Kocaçoban, devletin kendi halkına karşı topyekün bir zulüm politikası uyguladığını bütün bunlar olurken yönetimlerine emekli askerlerin getirildiği bankalardan 17,3 milyar dolar hortumlanarak milletin birikimi, ülkenin zenginliğinin yağmalandığını vurguladı. Kocaçoban, bu süreçte darbenin neden olduğu ekonomik zarar 381 milyar dolar olarak açıkladı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *