ÇİNİNİN KÜLTÜR ELÇİSİ ÇOCUKLAR

1338

Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe Projesi kapsamında, 202 Kütahyalı çocuk, çini ile tanıştı. Çocuklar çiniye, çamura dokunarak hayal güçlerindeki eserleri ortaya koyan geleneksel sanat ve zanaatları gelecek nesillere taşıma yolunda “Kültür Elçileri” oldu.

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü; Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe Projesi kapsamında, çocukları çini sanatıyla tanıştrıyor. Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakım Evi’nde başlayan etkinlikler, Boğaziçi Şehir Koleji, Osmangazi Mahallesi Çocukları, Çinikent Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulunda çini figürleri boyama ve seramik çamuru şekillendirme etkinlikleri ile devam etti.

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe Projesi kapsamında çini sanatı gelecek kuşaklara aktarılıyor.

EN MİNİKLERLE BAŞLANDI

İlki Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakım Evi’nde gerçekleşen etkinlikte 2-6 yaş arası 33 minik çocuk grubu çini karo boyama etkinliği gerçekleştirdi. Yine Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakım Evi’ndeki 2. etkinlikte seramik çamuru ve çini kuş boyama etkinliği başarı ile tamamlandı.

Proje kapsamında etkinlikler sadece Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakım Evi ile sınırlı kalmadı. Projenin 3. etkinliği Boğaziçi Şehir Kolejinde yapıldı. 7-14 yaş grubu 34 çocuğun katılımıyla Boğaziçi Şehir Kolejinde çini baykuş boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Projenin 4. etkinliği ise Osmangazi Mahallesi çocukları ile UNESCO Halil İbrahim Yılmaz Yaratıcı Şehirler Zanaat ve Halk Sanatları Merkezinde gerçekleştirildi. 7-14 yaş grubu çocuklara yönelik gerçekleştirilen çini nihale boyama ve çark üzerinde seramik çamuru şekillendirme etkinliğine 38 çocuk katıldı.

Projenin 5. etkinliği ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi arasında yapılan protokolle, Çinikent Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 7-14 Yaş arası hafif ve orta engelli çocuklarla çini kuş boyama etkinliği yapıldı. Etkinliğe 64 çocuk katılım sağladı.

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirilen tüm etkinlikler neticesinde çocuklar; çini sanatıyla tanıştı, çiniye, çamura dokunarak hayal güçlerindeki eserleri ortaya koyarak geleneksel sanat ve zanaatlarımızı gelecek nesillere taşıma yolunda “Kültür Elçileri” oldu.

202 ÇOCUK ÇİNİ İLE TANIŞTI

Kütahya Belediyesinden yapılan açıklamada; “Bu vesileyle çocuklarımız; UNESCO Yaratıcı Şehri unvanına sahip Kütahya’nın çok kıymetli zanaatlarından biri olan çini sanatının ehemmiyetini kavramış oldular. Projemiz içerisinde yapılan etkinlikler çocuklarımızın yüreğinde “Geleceğin Çini Ustası” kıvılcımını yakmış oldu. Etkinlikten çok keyif aldıklarını belirten çocuklarımıza; boyamış ve üretmiş oldukları figürler fırınlandıktan sonra hediye edilecek. Proje vasıtasıyla 202 çocuğumuz çini sanatı ile birebir tanışmış oldu. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *