‘BİN YIL GEÇSE DE UNUTMAYACAĞIZ’

779

“1000 yıl sürecek” denilen 28 Şubat Post-Modern darbesinin Türk Milletine yaşattığı travmaları hatırlatan AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, “Bin yıl sürecek” diyenler unutmasın ki 28 Şubat bin yıl sürmedi; ancak biz 28 Şubat’ı bin yıl geçse de unutmayacağız” ifadelerini kullandı

28 Şubat Post Modern darbesinin 25’inci yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya il teşkilatı, karanlık zihniyetin yaşattığı günleri hatırlattı. Cumhuriyet Caddesinde yapılan basın açıklamasına AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, İshak Gazel, AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Kadın Kolları İl Başkanı Melek Mankan, Gençlik Kolları İl Başkanı Usame Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sebahattin Ceyhun tarafından yapılan basın açıklamasında 28 Şubat sürecinin milletin inancına, iradesine, değerlerine, insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüklere yapılan fiili bir darbe olduğunu belirtildi.

‘MİLYONLARCA İNSANIN HAYATI KARARDI’

28 Şubat darbesinin motivasyonun 27 Mayıs darbesinden aldığını ifade eden Sebahattin Ceyhun “28 Şubat’ta sözde “irtica tehdidi” ile medya, darbeci zihniyete ram olarak “Topyekün Savaş” manşetleri atmış, Ankara sokaklarında tanklar yürütülmüş, anti-demokratik MGK kararları alınmış, “demokrasiye balans ayarı” denilerek dönemin hükümeti istifaya zorlanmıştır. “1000 yıl sürecek” dedikleri 28 Şubat Post-Modern darbesi ile insanlar ayrımcı, ötekileştirici, insan haklarına aykırı uygulamalara maruz bırakılmış, milyonlarca insanın hayatı karartılmıştır.” İfadelerini kullandı.

Darbecilerin kurduğu ikna odalarında nice kadının, inançları hiçe sayılarak horlandığını başörtülerinin açılmaya zorlandığını hatırlatan Ceyhun, “Getirilen kanunsuz başörtüsü yasağı ile kadınların çalışma hayatında var olmaları engellenmiştir. Ülkesi, milleti için çalışan ve üreten sermaye dahi kategorize edilerek “Yeşil sermaye” adı altında ötekileştirilmiştir” dedi.

‘DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Vesayetçi sistemin ilk tezahürü olmayan 28 Şubat darbesinin son da olmadığını vurgulayan Ceyhun şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi de aynı kaynaktan beslenen vesayetçi sistemin dışa yansıyan bir suretidir. Ülkemizde yaşanan bazı gelişmelere ve dillendirilen, mırıldanılan, hayali kurulan özlemlere bakılırsa 28 Şubat zihniyeti ne yazık ki bazı mahfillerde hala diriliğini korumaktadır. Vesayetçi zihniyetle mücadelemiz biz var olduğumuz sürece devam edecek. 28 Şubat için “bin yıl sürecek” diyenler unutmasın ki 28 Şubat bin yıl sürmedi; ancak biz 28 Şubat’ı bin yıl geçse de unutmayacağız. Demokrasimize ve Milli İrade’ye her zaman sahip çıkacağız. 15 Temmuz Darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Milletimizle beraber gösterdiğimiz mücadele bunun ispatıdır.

Basın açıklamasının ardından dönemin gazete manşetlerinden oluşan sergi gezildi. Darbe günü atılan “İrtica PKK’dan tehlikeli” manşetli gazetenin önünde uzun süre duran İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, söz konusu söylemin darbeci zihniyeti ele verdiğini belirterek sözde irtica faaliyetleri ile PKK gibi silahlanarak Türk Milletine türlü zarar vermiş bir örgütün bir tutulduğuna değindi




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *