‘YARALARIMIZI SARACAĞIZ’

672

12. Olağan Genel Kurulu’nda Mehmet Karadere’nin TES İŞ Kütahya Şubesi Başkanı seçilmesi değerlendiren TES İŞ Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erden, “Açılan yaraların sarılacağına iş yerlerimizde birlik ve beraberliğin tesis edileceğine inancım tamdır.” Dedi.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES İŞ) Kütahya Şubesi, geçtiğimiz haftasonu 12. Olağan Genel Kurulu’nda başkanını seçti.  32’ye karşı 125 delegenin oyunu alan Mehmet Karadere, binlerce işçiyi temsil eden Kütahya’nın en büyük sendikasının başkanı oldu. Olağan Genel Kurula katılan TES İŞ Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erden, TES İŞ Kütahya Şubesi’nde basın açıklaması düzenledi.

‘SIKINTILI SÜREÇLER YAŞADIK’

TES-İŞ Sendikasının Türkiye’nin yedi bölgesine yayılmış 34 Şubesiyle büyük bir aile olduğunu belirten Eşref Erden, “Şahsımın da Uzun yıllar 2002-2018 arasında Şube Başkanlığı görevini şerefle yürüttüğüm Kütahya Şubemizde bu ailenin bir parçasıdır. Şube Başkanlığım süreçlerinde, Tedaş, Seyitömer ve Tunçbilek Termik Santralleri gibi işyerlerimizin özelleştirmeleri ve devri gibi sıkıntılı süreçler yaşadık ve Şube olarak hiçbir çalışanımızın burnunu kanatmadan üyelerimizin de feraseti ve dik duruşuyla bu süreçleri kazasız belasız atlatıp yeni işverenler ile çalışanlarımızın refahını ön planda tutan toplu iş sözleşmeleri imzaladık.” İfadelerini kullandı.

2018 yılında Genel Merkez Yönetimine seçilmesi sebebiyle uzun yıllar beraber çalıştıkları o tarihteki Şube Sekreteri olan Ramazan İlhan’ı Şube Başkanlığı görevine getirdiklerini belirtti. Üç yıldır bu görevi yürüten Ramazan İlhan’ın bu görevi yaptığı esnada gerek çalışanlara gerekse işyerini verimini etkileyecek şekilde davrandığını üyelerin çalışma barışını bozduğunu iddia eden Erden, “Tes-iş Sendikası Kütahya şubesinin 2bin 400 üyesi bulunmaktadır. Bu üyenin 850’si Seyitömer termik santralinde 500 Tunçbilek termik santralinde 280’i de Orhaneli termik santralindedir. Diğer üyelerim Osmangazi elektrik dağıtım şirketi Teaiş elektrik iletim ve Aktem işyerlerinde çalışmaktadır. Bundan anlaşılıyor ki Tes iş Kütahya şubesi üye portfeyi yüzde 90’la özel sektördedir. Sendika olarak Edirne’den Karsa Antalya’dan Rize’ye ülke içinde yaşayan her ferde muhatap olan sendikadır. Emaneti bıraktığımız şube başkanı işyerlerinde 3 yilda çalışmalarımızı ihmal ettiği hiçbir işyerinde üye sorunlarıyla ilgilemediği koltuk sevdasına insanların ekmeğini ilgilendiren sözleşme süreçlerinde kendi ve yandaşlarının bekası için çalıştığı işyerlerindeki verimin bu sebeple etkilendiği, bu durumlar üyelerimiz ve şube yönetim kurulumuzun diğer üyeleri tarafından tespit edilmiş ve tarafıma bildirilmiştir.” Dedi.

‘ÇALIŞANI MEMNUN EDECEK SÖZLEŞMELER İMZALADIK’

İş yerlerini ziyaretinde durumun vahametini gördüklerini ve gereğini yapma ihtiyacını duyduklarını belirten Esraf Erden, Seyitömer termik santralinde 850 çalışanı ilgilendiren ve 01.03.2021 tarihinde başlayan, Tunçbilek ve Orhaneli Termik Santrali işyerlerini kapsayan toplu sözleşmelerinin sağlıklı bir zeminde gitmediğini bu nedenle öncelikle üyelerin geçim sıkıntılarını ilgilendiren sözleşmeleri çalışanları ülkenin ekonomik şartlarında memnun edecek sözleşmeler imzalayarak hayata geçirdiklerini vurguladı.

Yine bu süreçlerde TES İŞ Kütahya Şubesi 12.0ğalan Genel Kurulunu ilgilendiren delege seçimlerini gerçekleştirildiğini 3 yıldır ihmal edilen üyelerin sorunlarına el atıldığını ve önemli adımlar atıldığını vurgulayan Erden şu ifadeleri kullandı: “Seyitömer Termik santralinde çalışan üyelerimiz ilgilendiren ve 8 ay gibi uzun sürede bitirilmemiş olan toplu iş sözleşmesinin 19.10.2021 tarihinde bizzat şahsım tarafımdan imzalayarak işyerinde üyelerimize ilan edildikten sonra şube başkanlığı görevini yapan Ramazan İlhan’a üyelerimiz tarafından büyük tepkiler gösterilmiş ve bu şahıs o günden bugüne yaklaşık 5 aydır maaş almasına rağmen sendikanın arabasını kullanmasına rağmen görev yeri olan sendikamıza ve işyerlerimize hiç uğramamış ve görevini ihmal etmiştir. Tüm işyerlerinde yapılan delege seçimlerinde tek bir delege adayı bile çıkaramamış seçilen tüm delegeler Ramazan İlhan karşıtı listelerden oluşmuştur.”

“Delege seçimlerinin sona ermesi ile birlikte üyelerinin vermiş olduğu aidatlarla dolgun maaş alan Şube Başkanı genel kurul tarihine kadar tüm işyerlerimize üyeler arasında nifak ve ayrilik tohumları ekmeye devam etmiş, yalan dolan dedikodu üreterek işyerlerimizde huzursuzluk yaratmıştır. Yine Genel Merkez yönetiminde şahsımın yer aldığı grup karşıtı diğer gruplarla işbirliği içerisine girerek sahsıma hedef alan faaliyetler içerisine girmiştir. Hemşerilik ve uzun yıllar beraber çalışmamıza ve 2002 yılından 2018 yılına kadar sırtımızda taşıdığımız bu zat haklı mücadelemizin yanında yer alması gerekirken üyelerimiz aleyhine duruş sergileyen diğer gruplarla birlikte hareket etmiştir”

“Yaşadığımız bütün bu süreçler sonucunda 2 gün önce yaşadığımız Genel Kurulumuzda da hiçbir delegesi olmamasına rağmen delegeler arasında oluşturduğu yalan dolanlarla bir miktar delege arkadaşlarımızı kandırmış, kamuya açık gerçekleştirdiğimiz kongre salonunda delegasyonun aşırı tepkisine maruz kalmış resmi şube başkanı kimliğiyle genel kurulda konuşma dahi yapamamış oyunu kullandıktan sonra da yandaşlarıyla birlikte genel kurul salonundan ayrılıp gitmiştir. Bu duruma genele kurulumuza katılan tüm delegasyonumuz ve misafirlerimiz şahit olmuştur.”

‘MESAJI ALAMADI’

Delege seçimlerinden sonra yapılan itiraza da değinen Erden, Eski Başkan İlhan’ın genel kurulda yapılan oylama sonucu delegenin yüksek iradesiyle gerçekleşmiş olan seçimlerde 20 yıllık sendikacı olmasına rağmen toplam delege sayının yaklaşık 5 de 1 oranında oy almış olmasına rağmen delegenin açık olarak belirttiği iradeyi yine mahkemeye taşıdığını dile getirdi. İlhan’ın Genel Kurul’da verilen mesajı alamayıp itiraz ettiğine değinen Erden, sosyal medya üzerinden üyelerin en doğal tabi hakkı olan eleştirilerine suç durusunda bulunup üyelerine dava açan sendikacı olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Delege ve genel kurul seçimlerine itirazların geri teptiğine ve sonuç alınamadığına vurgu yapan Erden, “Genel Kurulumuz sonucu delegenin iradesiyle yeni göreve başlayan ekibimizin işyerlerinde Ramazan İlhan’ın açmış olduğu yaralarını saracağına işyerlerimizde birlik ve beraberlik tesis edeceğine inancım tamdır.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *