KADIN ÖĞRENİRSE, DÜNYA ÖĞRENİR

750

Yüzde 45’ini kadınların oluşturduğu Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesinin kadınların sanayi sektöründe varoluşunun en güzel örneklerinden olduğunu belirten Kütahya 1. Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, “Kadın öğrenirse, öğretir ve tüm dünya öğrenir.” dedi

Kütahya 1. Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle açıklamada bulundu.

‘MÜCADELE ÇEMBERİMİZ GENİŞLİYOR’

Aile ve toplum yapısının temel direği olan kadınların eğitimden, sanata, ekonomiden siyasete ve sanayiye, tüm alanlarda daha fazla bulunmasının, o kesimin kurumsallığını, eşitlik ve adalet seviyesini gösterdiğine dikkat çeken Tolga Eskioğlu, “Kadının asıl görevinin annelik ve esas yerinin ev olduğu algısı yaratılarak kadının sosyal yaşamda yer almasının kısıtlandığı zamanlardan, eşitlik, adalet, özgürlük, emek, barış ve dayanışmanın sağlandığı ve bu oluşumlar için çoğu kesimin mücadele ettiği zamanlara gelmiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Ancak bazı kesimlerde hala kadına şiddet ve kadın cinayetleri gibi üzücü olaylarla karşılaşmaktayız, bu gibi durumların ziyadesiyle  karşısında olduğumuzu ve bu olayların yaşanmaması için her türlü desteği vereceğimizi önemle ifade etmek isterim. Bu mücadele çemberimiz her geçen gün genişlemektedir.” İfadelerini kullandı.

Eskioğlu, “Kadın değişirse tüm dünya değişir. Kadın demek eşitlik demektir. Cinsiyet ayırt etmeksizin her alanda kadının varoluşu, farklı bakış açısı kazandırarak toplumsal refah düzeyinin artması demektir. Zenginlik katmak, bir adım önde olmak demektir.” Dedi.

‘EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ’

Yüzde 45’ini kadınların oluşturduğu Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesinin kadınların sanayi sektöründe varoluşunun en güzel örneklerinden olduğunu belirten Eskioğlu, şu ifadeleri kullandı: “10bin 700 kişilik bir istihdamın 5bin’ e yakın kısmının kadın nüfusundan oluşması demek, o ailedeki bütün bireylerin öğrenmesi, gelişmesi daha çağdaş ve özgür düşünmesi demektir. Çünkü kadın öğrenirse, öğretir ve tüm dünya öğrenir. Sevgileri, emekleri ve fedakarlıkları ile insanlığın umudu olan tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik eder, annelerimizi, eşlerimizi, kız çocuklarımızı, kardeşlerimizi, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *