AYÇİÇEK YAĞI TEDARİKİNDE EN UFAK BİR PROBLEM YOK

697

“Yağ stoğu bitmek üzere, ayçiçek yağı bulunmayacak” gibi spekülatif söylemlerin üzerine vatandaşların zincirleme bir panik hali yaşadığını belirten AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, “Şu anda ayçiçek yağı ile ilgili en ufak bir problem yok. Fiyatların dengesizliği söz konusu, yakın zaman da onlarda dengeye oturacak” dedi

‘VATANDAŞA HAK VERMEK GEREK’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun “Yağ stoğu bitmek üzere bundan sonra ayçiçek yağı bulunmayacak” söylentileri üzerine haftasonu vatandaşların yaşadığı paniğin yersiz olduğunu belirterek stoklarda sorun yaşanmadığını vurguladı. Yaşanan olayların takipçisi olduklarını belirten AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, “Olay müthiş bir çılgınlık halini almaya başladı. Aslında herhangi bir problem yoktu. Ama belli sitelerden yapılan -ki milyon aboneli siteler bunlar- “Yağ stoğu bitmek üzere bundan sonra ayçiçek yağı bulunmayacak” gibi spekülatif söylemlerin üzerine, insanlar kendilerini garantiye almak adına bu kara günlere hazırlıyor.” Dedi. Vatandaşlara da hak vermek gerektiğinin altını çizen Ceyhun, Ancak onların yaptığı bu ani hareketlerin piyasanın düzenini ve dengesini değiştirdiğini vurguladı.

‘ZİNCİRLEME BİR PANİK HALİ’

Bu süreçte bir aylık satışını bir günde yapan marketler olduğunu ifade eden Sebahattin Ceyhun, “Günlük satışı belli bir market bu satışa istinaden kendi stoğunda bin tane yağ tutuyor. Ama düşünün bir aylık satış bir günde yapılabiliyorsa doğal olarak markette yağ kalma ihtimali yoktur. Bu panik hali zincirleme devam ederse de tabii ki tüm Kütahya’da da tüm Türkiye’de de ayçiçek yağının tedariki konusunda bir problem çıkacaktır ortaya. Bundan daha doğal bir şey olmaz. Gerek bakanlığımız gerekse ilgili kurumlar açıklamasını yaptı. Şu anda Türkiye’de Ayçiçek yağı ile ilgili en ufak bir problem yok” ifadelerini kullandı. 

‘FİYAT DENGESİZLİĞİ DÜZELECEK’

Yakın zamanda özellikle Pamukova’da yeni sezon üretimlerin de devreye gireceğini belirten Ceyhun, şu ifadeleri kullandı: “Aynı zamanda Rusya’dan 30 konteynır yağ gelişi için izin veridi. Zaten çok yakın zamanda büyük bir rahatlama yaşanacaktı. Ben bu tamamen spekülatif ve manipülatif panik halini belli odakların özellikle ortaya çıkardığını düşünüyorum. Bu hareket zincirleme paniğe dönüştü. Birkaç gün içerisinde daha önce patates soğanda yaşadığımız olaylara benzer bir olay insanlara bir anda aktarılınca insanlar panik oldu. Evlerinde 20-30 stok yapanlar var. Etrafımızda bir savaş ve ekonomik sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz. Herhangi bir paniğe gerek yok şu an stoklarımız yeterli durumda. Fiyatların dengesizliği söz konusu yakın zaman da onların da dengeye oturacağını düşünüyorum yüzden ben herkesi biraz daha sakiliğe davet ediyorum”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *