497 KADININ ÖLÜMÜ İLE TESELLİ OLUNMASINA İSYAN EDİYORUZ

624

2021 yılında 497 kadının öldürüldüğünü ifade eden CHP Kadın Kolları İl Başkanı Sevinç Şenol Türkiye’de kadın cinayeti oranının Avrupa ülkelerinden geride olmasının bir teselli olmadığını belirterek “497 bir sayı değildir” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları İl Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günün sebebiyle basın açıklaması düzenledi. Kadın Kolları İl Başkanı Sevinç Şenol tarafından yapılan basın açıklamasında yeryüzünde emekçi olmayan kadın olmadığı vurgulandı.

Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni fesih eden Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Türkiye’de kadın cinayeti oranının Avrupa ülkelerinden geride olduğunu yönündeki açıklamalarına cevap veren Sevinç Şenol, “2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kız kardeşimiz katledildi. 497 bir sayı değildir. 497 kadının ölümü ile teselli olunmasına isyan ediyoruz.” Dedi.

Şiddet uygulayıp mahkemelerde bahanelerin arkasına sığınan erkeklerin, iyi hal veya tahrik indirimleri ile ödüllendirildiğini vurgulayan Şenol, kadınların balkonlardan aşağı atılmasına intihar kılıfı verilmeye çalışıldığı ve katillerin cezasızlıkla ödüllendirildiği vurgulandı.

Türkiye’de her üç kadından sadece birinin çalışma hayatının içinde yer aldığını belirten Şenol sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin en işsiz kesimi genç kadınlar, en yoksul kesimi ise yaşlı kadınlar. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği bir demokrasi sorunudur. Kadına yönelik şiddeti durdurmakta kararlıyız. İktidara geldiğimizde ilk bir hafta içerisinde İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya koyacağız. Bu ülkede kadınların eşit, adil, tok, güvende ve özgürce yaşadığı bir düzeni hep beraber kuracağız. Kadınlar ve erkekler dayanışma içinde mücadele ettikçe, hayat eşitliğe doğru akacak.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *