GİRİŞİMCİ KADINLARA KREDİ FIRSATI

821

Kütahya Belediyesi tarafından Kütahya’da hayata geçirilen mikrokredi modelinde aklında bir iş fikri bulunan potansiyel kadın girişimciler ilk başvurularında en fazla 2Bin TL mikrokredi kullanabilecek. Kredi desteğinin ayrıntılarını paylaşan Etüd Proje Müdürü Mehmet Zenci, kredi desteğinden çok sayıda kadının yararlanmasını istediklerini belirtti

1 Şubat 2022 tarihinde Kütahya Belediyesinin girişimleriyle 65. Şube olarak Kütahya’da açılan Kütahya Mikrofinans Şubesinin tanıtım toplantısı, Kütahya Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu tanıtım ve bilgilendirme toplantısında, girişimci kadınlara sunulan fırsatlar anlatıldı.

Kütahya Belediyesi Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) ortaklığında, 65. şube olarak Kütahya’da açılan Kütahya Mikrofinans Şubesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürü Mehmet Zenci’nin açılış konuşması ile başladı. Etüd Proje Müdürü Zenci; “Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, kadın girişimcilerle ilgili projeleri önemsiyor. Bunun ilk adımı Kütahya Belediyesi Kadın iş Geliştirme Merkeziydi. İkinci adımı, Kütahya Belediyesi Kadın Kooperatifi. Şimdiki projemiz ise bu her iki projenin tamamlayıcısı olan Mikrokredi projesi. Kütahya Belediyesi, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) ortaklığında 1 Şubat 2022 tarihinde Kütahya Belediyesi İş Geliştirme Merkezinde şube açılışını yaptık” ifadelerini kullandı.

‘KREDİ KELİMESİ SİZLERİ ÜRKÜTMESİN’

Şubede potansiyel kadın girişimcilere kredi desteği verileceğini belirten Mehmet Zenci, “Evinde kendi imkanları ile bir şeyler üreten, katma değer üreten, ekonomik değer üreten kadınlara, başlangıçta küçük de olsa giderek büyüyecek kredi desteği veriyoruz. Kredi kelimesi sizleri ürkütmesin. Kredi olayı biraz daha farklı. Bu kredi desteği ile evde hobi olarak başladığınız ama sonrasında mesleğe çevirdiğiniz ve ekonomik döngüye, ev ekonomisine katkıya çevirdiğiniz işlerinizi destekliyoruz. Kütahya olarak biz 65. şubeyiz. Kütahya Belediyesi olarak bu projeden tüm kadınlarımızın istifade etmesini çok istiyoruz. Buradaki bilgilendirme toplantısından sonra İş Geliştirme Merkezimizdeki ofisimizde tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Kütahya Mikrofinans Şube sorumlusu Tuba Ersoy, mikrokredi hakkında detaylı bilgiler verdi. Kütahya Şube Temsilcisi Ersoy; “Mikrokredi, kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkan sağlayan, teminat ve kefalet gerektirmeden verilen küçük bir sermayedir. Mikrofinans, bankacılık ve ilgili hizmetlere erişim zorluğu çeken girişimci ve küçük işletmeler için sağlanan finansal hizmettir. Grup tabanlı mikrokredi modeli en az 5 mikrogirişimci arasında sorumluluk ve dayanışma ruhunu oluşturur. Kurumumuz Türkiye genelinde 65 ilde 94 şubesiyle halen 40.000 üzerinde mikrogirişimciye hizmet vermektedir. Öncelikle TGMP’ye mikrokredi başvurusunda bulunacak olan adayın aklında bir iş fikrinin olması gerekmektedir. İlk defa mikrokredi alacak olan üyeler en fazla 2.000 TL mikrokredi kullanabilirler. Mikrokredi modelinin Kütahya’da hayata geçmesinde emeği geçen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a ve çalışma ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

YOĞUN KATILIM

Mikrokredi tanıtım ve bilgilendirme toplantısına Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Etüd Proje Müdürü Mehmet Zenci, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Keziban Çolak, MHP Kadın, Aile, Çocuk ve Engellilerden Sorumlu Komisyon (KAÇEP) Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hülya Öztürk, Üretken Eller Kadın Kooperatif Başkanı Aylin Girgin, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Şiddeti Önleme Merkezi personeli, Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, KUTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ümran Kertiş, Mikrokredi Programı Bölge Müdürü Ahmet Yılmaz, Kütahya Şube Temsilcisi Tuba Ersoy, Afyonkarahisar Şube Temsilcisi Gizem Köylü ve Kütahyalı kadın girişimciler katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *