‘ERBAKAN HOCA’NIN MÜCADELESİNİ REFERANS ALIYORUZ’

689

Türkiye’nin en büyük problemini adaletsizlik olarak tanımlayan Kütahya Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Sunar, “Erbakan’ın, bir dilim ekmek için ekmek arabasının arkasından koşmak zorunda kalan çocuğun hakkını aradığı gibi; biz de karnını doyurabilmek için akşam pazar yerlerinde artık toplayan insanların hakkını arıyor, bunun mücadelesini veriyoruz” dedi

Kütahya Saadet Partisi il Başkanı Ahmet Sunar,  11.Erbakan Haftası sebebiyle basın açıklamasında bulundu. Erbakan Haftası etkinlikleri çerçevesinde, her yıl farklı bir yönüyle Erbakan Hocayı anlamaya, değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Ahmet Sunar, bu yıl; Erbakan Haftası etkinliklerinin ana temasının, “Adil Devlet ve İnsanca Yaşam” olarak belirlendiğini açıkladı.

Adaletin devletin temeli olduğunun altını çizen Ahmet Sunar,  “Bugün maalesef Türkiye’nin de, dünyanın da en büyük problemi, adaletsizliktir. Adalet konusunda yaşanan çifte standarttır. Bugün yeryüzünde yaşayan 8 milyar insandan 1 milyarı her gece yatağa aç giriyor. Böyle bir dünyada adaletten ve insanca yaşamdan bahsetmek mümkün mü? 80 ailenin servetinin 8 milyar insanın gelirinden fazla olduğu bir dünyada, adil paylaşımdan bahsetmek ne kadar mümkün? Her 10 saniyede bir çocuk yani ünde 10bin çocuk açlıktan hayatını kaybediyor. 1.5 milyar insan günlük 1 doların altında gelirle hayata tutunmaya çalışıyor, böyle bir düzende insanca yaşamdan bahsetmek mümkün mü?” sorularını yöneltti.

‘TÜRKİYE’DE İNSANCA YAŞAMDAN BAHSEDİLEMEZ’

Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı bir ülkede insanca yaşamdan bahsedilemeyeceğini vurgulayan Sunar, “16 milyon insanın açlık, 50 milyon insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir ülkede insanca yaşamdan bahsedilebilir mi! 5 milyondan fazla ailenin elektrik faturalarını ödeyemediği, 6 milyondan fazla hanenin sosyal yardım almadan geçinemediği bir ülkede, insanca yaşamdan bahsedilebilir mi? Her 3 gencimizden birinin işsiz olduğu bir ülkede, Yüzbinlerce ataması yapılmayan öğretmenin olduğu bir ülkede, İşçi ve memur maaşlarının yoksulluk sınırının altında kaldığı bir ülkede, EYT ve KHK mağduriyetlerinin yıllardır giderilemediği bir ülkede, Çocuklarına bez ve mama dahi alamayan milyonlarca ailenin olduğu bir ülkede; Adaletten, adil bir devletten, adil paylaşımdan ve insanca yaşamdan bahsetmek mümkün müdür? Maalesef, hayır!” dedi.

Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın mücadelesinin en önemli hedeflerinden birisinin ‘Adil Devlet ve İnsanca Yaşam” için olduğunu belirten Ahmet Sunar, “Yaşanabilir bir Türkiye”, “Yeni ve Adil bir Dünya” derken tam da bunu kastediyordu. Bütün insanlığın saadetini temin etmekle mükellef olduğumuzun şuurunu yaşadı ve yaşattı. Biz de bugün O’nun çizgisini takip ediyor; O’nun mücadelesini referans alıyoruz” dedi. Tıpkı Erbakan gibi, bu güzel ülkenin imkan ve kaynaklarının bir avuç yandaşa aktarılmasına rıza göstermediklerine dikkat çeken Sunar, Erbakan gibi Türkiye’nin varlıklarının haraç-mezat elden çıkarılmasına, milleti borca ve bankaya mahkum eden faizci politikalara rıza göstermediklerine değindi.  

Sunar, Erbakan’ın, yalınayaklarıyla bir dilim ekmek için ekmek arabasının arkasından koşmak zorunda kalan küçük çocuğun hakkını aradığı gibi; biz de karnını doyurabilmek için akşam pazar yerlerinde artık toplayan insanların hakkını arıyor, bunun mücadelesini veriyoruz!” şeklinde konuştu.

‘BİRLİK BERABERLİK ŞART’

Türkiye’nin ve bölgemiz de kritik ve hassas bir süreç yaşadığını ifade eden Sunar, bu süreçte dışarıya karşı güçlü olmanın içeride güçlü olmak ve birlik ve beraberliği sağlamaktan geçtiğini belirtti.

Saadet Partisi’nin şiarının, “Çifte standart değil adalet, üstünlük taslamak değil eşitlik, sömürü değil hakça paylaşım, baskı ve tahakküm değil insan hakları ve hürriyet, şeffaflık, ehliyet, liyakat, dürüstlük ve uzlaşma olduğunu açıklayan Sunar, siyaseti makam ve mevki için, şan ve şöhret için yapmadıklarını ifade etti.

Tıpkı Erbakan gibi bedel ödeyip bu millete en ufak bir bedel ödetmeyeceklerini ifade eden Sunar, sözlerini şöyle sonlandırdı: -Tek arzumuz, tek derdimiz vardır; O da bu aziz millete hizmet etmek ve Cenabı Allah’ın rızasını kazanmaktır.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *