KIZILAY YANINIZDA

586

Kütahya’da Mart ayı adeta ‘kapıdan baktırırken’ Türk Kızılay Kütahya Şubesi, ihtiyaç sahibi ailelere yardıma koşuyor. Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, zorda kalan herhangi bir vatandaşın, 112 üzerinden, Kızılay Şubesine gelerek müracaat yapabildiği gibi 168 Kızılay Çağrı Merkezi’nden de kendilerine ulaşabildiğini belirtti

Yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Kütahya’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5-9 derece altına seyrediyor. Git gide artan hayat pahalılığına soğuk ve kar yağışı da eklenince ihtiyaç sahibi vatandaşlar yardım yolu gözlüyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu ayın ikinci haftasından sonra verilmeye başlanacak doğal gaz desteğini beklerken Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, Türk Kızılay Kütahya Şubesinde düzenli yardımların sürekli devam ettiğini belirtti. Kış yardımlarının da Türk Kızılay Kütahya Şubesinde devam ettiğini belirten Talha Tekin, “Bağışçıların desteği ile gıda kolisi yardımlarımız, et kolisi yardımlarımız, temizlik kolisi yardımlarımız rutin olarak ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırılıyor” ifadelerini kullandı.

‘İHTİYAÇ SAHİBİYSENİZ

168 KIZILAY’I ARAYIN’

Vatandaşlarımız yardım talep etmesi için atmaları gereken adımlar hakkında da bilgi veren Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, “Zorda kalan herhangi bir vatandaşımız ister 112 üzerinden ister Kızılay Şubesine gelerek müracaat yapabildikleri gibi 168 Kızılay Çağrı Merkezi’nden de bize ulaşabiliyorlar. Çağrı Merkezimiz Ankara’da ama bize de bilgiler hemen düşüyor. Bütünleşik sistemimizden kişinin bilgilerini kontrol ediyoruz. İhtiyaç sahibi mi? değil mi? diye araştırması yapılmadıysa araştırmasını yapıyoruz.  Kontroller sonunda vatandaş yardım alıyor” ifadelerini kullandı. Yardım talep eden vatandaş hakkında daha önce Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından herhangi bir denetleme zaten gerçekleştirilmişse bu adımlara da gerek kalmadığının altını çizen Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, ‘Daha önce denetleme gerçekleşmişse direkt sisteme alıyoruz ve vatandaş yardım almaya başlıyor” dedi. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerin her zaman yanında olan Türk Kızılay Kütahya Şubesi, karlı ve soğuk günlerde ayrıca ulaşımda yaşanan aksamalar sebebiyle yolda kalanların da yardımına yetişiyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *