KSBÜ AVRUPA ORTALAMASININ ÜZERİNDE

851

Yükseköğrenimde akademik yöneticilerde kadın oranı AB ülkelerinde yüzde 23.7, Türkiye’de yüzde 28, KSBÜ’de ise yüzde 51.4. ifadelerini kullanan KSBÜ Rektörü Vural Kavuncu, yüzde 24.3 olan kadın idareci oranı konusunda biraz daha çalışmaları gerektiğini ifade etti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) birçok etkinlik düzenlendi. Etkinliklere; KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal ile akademik ve idari personel katılım sağladı.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Yükseköğrenimde akademik yöneticilerde kadın oranı AB ülkelerinde yüzde 23.7, Türkiye’de yüzde 28, KSBÜ’de ise yüzde 51.4.” dedi.

‘KADIN İDARECİ KONUSUNDA

ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR’

KSBÜ’deki kadın öğrenci ve personel sayısına dikkat çeken Rektör Kavuncu, “Öğrencilerimizin yüzde 72.4’ü, akademisyenlerimizin yüzde 50.6’sı, akademi yönetimimizin ise yüzde 51.4’ü, idari personelimizin yüzde 40.9’ı kadınlardan oluşuyor. Sadece kadın idareci oranımız yüzde 24.3. Demek ki kadın idareci konusunda biraz daha çalışmamız gerekiyor.” diye ifadeler kullandı. Kavuncu, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, kadın hakları konusunda Türkiye’yi öncü ülkelerden birisi haline getirdiği için şükranlarını iletti.

VALİ ÇELİK KSBÜ’YÜ ÖRENK GÖSTERDİ

Vali Ali Çelik de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde kadın istihdamı konusunda KSBÜ’yü örnek gösterdi. Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun bahsettiği, ‘Sağlık Üniversitesinin akademik yönetici oranının AB ortalamasından yüksek olduğu’ bilgisini hatırlattı.

KSBÜ’de ayrıca 8 Mart Kadınlar Günü’ne özel konferanslar verildi. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu tarafından yapılan ilk konferansta Rektör Kavuncu, “Kadınlarda Sağlıklı Yaşam ve Kas- İskelet Sistemi Sağlığı” hakkında sunum gerçekleştirdi. Ardından KOSGEB Kütahya Müdürü Halit Sıddık Tonkuş, kadınlar için “KOSGEB Girişimcilik Eğitimi” ile ilgili bilgiler paylaştı.

KSBÜ Müzik Topluluğu öğrencileri sahne alarak, müzikal şölen sundu. Programın sonunda, Üretken Eller Kadın Kooperatifi Başkanı Aylin Girgin Oğuz ve kooperatif üyeleri tarafından kadınlar için yaptığı girişimlerden dolayı Rektör Kavuncu’ya rozet takdim edildi.

KSBÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *