‘KİTAP OKUMA ORANINDA SON SIRALARDAYIZ’

657

58. Kütüphane Haftasında konuşan KSBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasip Kaya, “2021 yılı sonunda yapılan araştırmaya göre en fazla kitap okuyan ülkelerin başında İngiltere gelirken Türkiye son sıralarda yer alıyor.”dedi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Hekim Sinan Konferans Salonu’nda 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında program gerçekleşti.  Programda KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Cem Algın, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, KSBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasip Kaya, Kütahyalı yazarlar Abdullah Reha Nazlı ve Ensar Bekir Nazlı ile KSBÜ personelleri ve öğrencileri yer aldı.

Kütüphane Haftası hakkında bilgi veren Hasip Kaya ayrıca Türkiye’de okuma oranı ile ilgili yapılan bir araştırmaya ilişkin veriler paylaştı. Kaya araştırmaya ilişkin şu verileri aktardı: “2021 yılı sonunda yapılan araştırmaya göre Türkiye’de insanlar günde bir dakikasını kütüphaneye ayırıyor. En fazla kitap okuyan ülkelerin başında İngiltere gelirken Türkiye son sıralarda yer alıyor.”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal da Kütüphane Haftası’nın “Kütüphanede Hayat Var” sloganıyla kutlandığını belirterek, Konfüçyüs’ün “Evlerinizin kitaplarla, bahçelerinizin ve gönüllerinizin çiçeklerle dolmasını dilerim.” sözünü hatırlattı.

‘KÜTAHYA KÜTÜPHANELERİ ZENGİN’

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Kavuncu ise “Günümüzde bir şeyler değişmeye başladı. Emin olun bir kitapçının içindeki kağıt kokusunu elinize aldığınız kitabın verdiği duyguyu hiçbir şey vermiyor. Bu bir sevgi meselesi. Kütahya ilinin kütüphaneler açısından ne kadar zengin olduğunu biliyor musunuz? Kütüphaneleri ders çalışma mekanı olarak değerlendiriyoruz. Üniversitemizde ödünç alınan kitapların daha fazla olmasını umut ediyorum. Işık alın ki ışık saçabilesiniz.” dedi.

Abdullah Reha Nazlı ve Ensar Bekir Nazlı’nın “Kütahya 1413 Hekim Sinan’ın Tedavisi” kitap tanıtımına geçmeden önce günün önemine ilişkin bir dizi konuşma gerçekleşti. Program kapsamında “Kütahya 1413 Hekim Sinan’ın Tedavisi” kitabını tanıtan Abdullah Reha Nazlı ve Ensar Bekir Nazlı tarafından söz konusu kitap hakkında çeşitli bilgiler verildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *