EKONOMİK DEPREM KÜTAHYA’YI SALLIYOR

1100

Türkiye genelindeki şiddetli ekonomik depremin Kütahya’yı çok daha fazla etkilediğini belirten Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Gezgin, emeklinin pahalılık karşısında can çekiştiğini, taşımacılık sektörünün akaryakıt fiyatları sebebiyle kontak kapama noktasına geldiğini belirtti

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Gezgin hayat pahalılığına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde şiddetli bir ekonomik deprem olduğunu belirten Osman Gezgin, “Türkiye Genelindeki 7,8 şiddetindeki depremi biz Kütahya’da ekonomik dar boğazdan dolayı 11,12 şiddetinde hissediyoruz. Şehirde yer yerinden oynuyor. Her şeye kat kat zam geldi. Esnaf ile emekli ile sık sık görüşmeler yapıyoruz. Emekli maaşları 2bin500, 3bin mertebelerinde kaldı. Emekliler şu anda çok ciddi ekonomik sıkıntı içindeler, bu ekonomik boğazda can çekişiyorlar.” Dedi.

‘KONTAK KAPATACAK DURUMA GELDİLER’

Ulaşım sektöründe çalışan otobüs işletmecilerinin bir grevden bahsettiğini belirten Gezgin, “Ekonomik sıkıntılar petrol fiyatlarındaki artışlar onları kontak kapatacak noktaya getirdi. Nakliyecilerde ayrı sıkıntı var. Şu an da biz 2001 krizinden daha kötü bir durumu yaşıyoruz. 2001 krizine geri döndük. Her şeyi eleştirmek kolay çözüm bizim kaynak paketlerimizde. Üretimde ağır sanayide istihdamda. Ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Bizim tarım politikalarına yönelmemiz lazım. Üretim artırmamız lazım. Biz tamamıyla tarımda uygulanan yanlış politikaların sıkıntılarını yaşıyoruz. Bunlar düzeltilmeli.” İfadelerini kullandı.

‘BU BAHANE DEĞİL’

Akaryakıt fiyatlarına da değinen Osman Gezgin,  şu ifadeleri kullandı: “Dünya üzerinde fiyatlar neyse bizim de pompa fiyatlarımıza bu yansısın bu çok kolay söylenecek bir şey. Ama dümenin başına geçip verilere bakıp ona göre konuşmak lazım” dedi. Dünya üzerinde petrol fiyatları arttığı için bizde de artıyor algısını yıkmak adına konuştuğunu belirte Gezgin, “Bu bahane değil. Siz büyük bir devlet olduğunu her şeyi kontrol edebildiğinizi söylüyorsanız. Bizim ekonomimiz Çin’den sonra en fazla büyüyen ekonomi diyorsanız Bunun önlemini alacaksanız. İlla bir fiyat vermemiz gerekiyorsa tarladaki çiftçiye verilen akaryakıt fiyatı ile yata verilen aynı olsun diyoruz biz.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *