‘KÜTAHYA’YA DOYAMAZSINIZ’

541

KSBÜ’nün modern tıp alanında çalışmalarına dikkat çeken KSBÜ Rektörü Vural Kavuncu,  yerli turisti Kütahya’ya davet etti. Rektör Kavuncu, “Ankara’da veya diğer şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımız, Kütahya’ya birkaç günlerini ayırırlarsa eminim ki doyamayacaklar. Kaplıcaları unutmayalım” dedi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Radyo Karadeniz’in canlı yayınına katılarak, KSBÜ ve Kütahya’nın özelliklerinden bahsetti.

Kütahya Kültür Derneğinin sponsorluğunda, “Ceyda ile Müziğin Ritmi” programına konuk olan Rektör Prof. Dr. Kavuncu; KSBÜ’nün özellikleri başta olmak üzere Kütahya’nın tarihinden, coğrafyasından, termal turizminden ve doğal kaynaklarından bahsetti.

‘SADECE BİZDE VAR’

KSBÜ’nün modern tıp alanında çalışmalarına devam ettiğini belirten Rektör Kavuncu, Sağlık Üniversitesinde özellikli bölümlerin de bulunduğuna dikkat çekerek, “Bizim bazı önemli branşlarımız var ki bunlar Türkiye’de az bulunan branşlar. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizde bulunan Adli Bilimler Bölümünden bahsetmek istiyorum. Türkiye’de devlet üniversitelerinde sadece bizde var. Bu bölümden adli tıp kurumlarına, polis kriminal, jandarma kriminal gibi suç bilimi inceleyen yerlere eleman yetiştiriyoruz. Bu çok özellikli bir alan. Yine SBF’de Konuşma ve Dil Bozuklukları Terapisi var ki, bir uygulama merkezi açıyoruz. Yine Türkiye’de çok ihtiyaç olan, gençlerimizin bu mesleğe girdikleri takdirde, mezun oldukları takdirde, ben bu işi yapacağım, yapma imkanım var dedikleri bölümler bunlar. Ergoterapi diye bir bölümümüz var. Yeni yapılan hastanelerin hepsinde ergoterapi hizmetleri de var aslında.” şeklinde konuştu.

KSBÜ’den mezun olan öğrencilerin kendi bölümleriyle alakalı işleri yapma olasılığının çok yüksek olduğunu ifade eden Rektör Kavuncu, “Kariyer merkezinden bize gelen bilgi, öğrencilerimizin ortalama 6 ayda iş bulduğu yönünde. Sağlık alanı artık küresel bir iş alanı haline geldi.” dedi.

GELENEKSEL TAMAMLAYICI TIP ÜNİTESİ AÇILDI

Kütahya’daki kaplıca bölgelerinde çok sayıda sıcak su kaynağı olduğuna dikkat çeken Rektör Kavuncu,  “Bu bağlamda geleneksel olarak kullanılagelen çok sayıda kaplıcamız var. Son dönemlerde daha modern tesisleşmeler oluşmaya başladı. Bölgemizin zenginliklerine göre pozisyonumuzu oluşturuyoruz.Sağlıklı insanlar da sağlıklarının iyileşmesi için kaplıcaya geliyorlar. Dünyada artık hasta insanlara sağlık uygulamaları kadar, sağlıklı insanlara sağlık uygulamak önemli hale geldi. Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitemizi açtık. Burada ozon tedavisi, kupa tedavisi, sülük tedavisi gibi uygulamalar şu anda aktif olarak yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Kavuncu son olarak Kütahya’nın pek çok medeniyete beşiklik yapmış, büyük bir medeniyetler şehri olduğuna dikkat çekerek, “Ankara’da veya diğer şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımız, Kütahya’ya birkaç günlerini ayırırlarsa eminim ki doyamayacaklar. Kaplıcaları unutmayalım. Ben bu vesile ile tüm dinleyenlere teşekkür ediyorum. Bu imkanı verdiğiniz için de radyonuza teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *