YAŞANILABİLİR HALE GETİRMEZSEN ÇÖZÜLMEZ

486

Kütahya Kalesi’nin ışıklandırılmasından duyduğu memnuniyeti paylaşan Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, “Ama her gün lambalarını patlatıyorlar. Orayı yaşanılabilir hale getirmezsen bu yaşanır. Dönüp dönüp masraf edersin ” dedi

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, basın mensuplarıyla bir araya gelerek ülke ve Kütahya gündemine dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz Belediye Meclisi Toplantısında alınan kredi kullanma kararını değerlendiren Osman Gezgin, günümüz şartlarında hiç kimsenin borçlanmadan bir şey yapamadığını bu sebeple belediyelerin de borçlanmasının gayet normal olduğunu belirtti.

‘BELEDİYELERİN BORÇLANMASI NORMAL’

Önemli olanın borçlanmak değil borcun karşılığında yapılanlar olduğuna vurgu yapan Osman Gezgin,  “Kütahya Belediyesi bu parayı, şehre gelir getirici ve faydasına olan yatırımlara mı harcayacak yoksa çar çur mu edecek? 2019’da Alim Işık göreve geldiğinde 700 milyon borcu varken bir yıllık gerçekleşen geliri 400 milyondu. Yani iki yıla bile yaklaşmayan aslında çok da büyük olmayan bir borçtu. Bugün insanlar 10 yıllık borçlanıyor” ifadelerini kullandı.  Gelir getirici projeler hakkında örnekler veren Osman Gezgin, “Bakın Millet Bahçeleri yapılıyor çok ciddi rakamlarla, ekonomiye ne gibi bir katkısı var? Kütahya Belediyesi de almış olduğu bu kredilerle sadece ağaç dikmek çevreyi düzenlemek gibi bir şey yaparsa bunlar da atıl kalacak bir iki yıl içinde yok olup gidecektir” dedi.

‘HER GÜN LAMBALARINI PATLATIYORLAR’

Kütahya Kalesi’nin ışıklandırılmasında emeği geçenlere teşekkür edenlere teşekkür eden Gezgin, şu ifadeleri kullandı: “Allah razı olsun ne güzel  ışıl ışıl oldu. Ama her gün patlatıyorlar lambalarını. Sen orada önce yaşam unsurlarını; kafelerini restoranlarını, ticari işletmelerini koymazsan orayı yaşanılabilir hale getirmezsen bu yaşanır. Tüm bunlar hazırlanıp bölge; dışardan turist çekebilen, kendi kendini koruyabilecek bir hale gelmiş olsa bu güzel bir proje dersin. Ama aksi halde dönüp dönüp arkasından masraf edersin. Bunda da öyle oldu. Bu krediyi harcayıp daha sonra kenara çekileceksen bu atıl projelerle havaya giden bir meblağ olacaktır. İnşallah Kütahya belediyesi bu krediyi Kütahya’ya katabilir. Biz de teşekkür eder takdir ederiz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *