‘KÜTAHYA ÇOK DUYARLI DAVRANDI’

1306

Sanayide Kadın Eli Projesinde hayatında ilk kez kendi parasını kazanan kadınların olduğunu belirten Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Kütahya’nın ilçeleriyle birlikte projeye ve sanayide kadın istihdamına duyarlı davrandığını vurguladı

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Bloomberg TV’de yayınlanan Üst Düzey Programının konuğu oldu.

Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olarak Sanayide Kadın Eli Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Sema Güral Sürmeli, kadının sanayi istihdamının beklenen oranlarda olmadığına dikkat çekti. 8 ay boyunca yaptıkları çalışmaların meyvesini vermeye başladığına değinen Güral Sürmeli, Kütahya’nın ilçeleriyle birlikte bu konuya çok duyarlı davrandığını belirtti.

‘KİMSEYE YÜK OLMUYORUM’ DEDİ

Çalışmaların diğer illere örnek olduğu vurgulayan Sema Güral Sürmeli, “Bir kadın demişti ki 28 yaşındayım daha öncesine kadar hep devlet desteği ve konu komşunun bize sahip çıkmasıyla hayatımızı idame ettirdik. Ancak ben şimdi çalışmaya başladım ve kimseye yük olmuyorum. Bu kendine güvenen kadınları yaratacak.” İfadelerini kullandı.

Kütahya Porselen yönetim kurulu ve beyaz yakalı kadın çalışanlarının oranın yüksekliğine dikkat çeken Sema Güral Sürmeli, “Bu bir vizyon ve tabii ki babamın kadın çalışanlara duyduğu güvenin sonucu.” Dedi. Beyaz yakalı kadın çalışanlarının oranının yüzde 50 civarında olduğunu belirten Güral Sürmeli, “Hem icra kurulumuzun hem yönetim kurulumuzun ikisinde de yüzde 60’ımız kadın.” Dedi.

Kadın ve erkek çalışanların 6 aylık verimini ölçen çalışmanın sonuçlarını paylaşan Güral Sürmeli, kadınların çok daha disiplinli çalıştığını belirtti. Güral Sürmeli, “Biz eşit haklarda eşit şartlarda eşit maaşların alındığı şartlar yaratma çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘MARKA ALGISI YÜKSELMELİ’

Türkiye için ihracatın önemine vurgu yapan Sema Güral Sürmeli, ihracatçıların kaliteli üretim yaptığı ve Türkiye’nin konumu gereği sahip olduğu lojistik avantajını belirtti. Türkiye marka algısını yükseltmesi gerektiğinin altını çizen Güral Sürmeli, şu ifadeleri kullandı: “Sanayide kadın eli projesi ile Türkiye’de birçok fabrikayı gezdim. Dünya markalarının örneğin Kütahya Simav’dan bir tekstil fabrikasından çıktığını gördüm. Etiket o markayla basılıyor ürünün barkodu orada basılıyor. Ama siz o değerlerle o ürünün kendi markanızla üretemiyor satamıyorsunuz. Bu kolay bir şey değil eminim ki o dünya devleti o markalaşma için çok büyük yatırım yapmıştır. ”

Türkiye’nin ünlenmesinde sanatın, bilimin, sporun önemine değinen Sema Güral Sürmeli, Ar-Ge yatırımları hakkında bilgi verdi. Türkiye’de kendi sektöründe ilk Ar-Ge İnovasyon Merkezini açan firma olduklarının dile getiren Güral Sürmeli, yatırımlarının devam edeceğini de vurguladı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *