İSTİKLÂL MARŞI’NIN BİRLEŞTİRİCİ YÖNÜ BİR ARAYA GETİRDİ

584

İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Programında konuşan DPÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Uslu, “İstiklâl Marşı’nın birleştirici yönü hepimizi bugün burada bir araya getiriyor.” İfadelerini kullandı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ TÖMER) 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Programı gerçekleştirdi.

İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve DPÜ TÖMER öğretim görevlilerinin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı programda katılımcılara hitap eden DPÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Uslu yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“İstiklâl Hakk’a tapan bütün milletlerin en tabii hakkıdır. Bu hakkın en güzel şekilde ifade edildiği şiir de merhum Mehmet Âkif tarafından yazılan İstiklâl Marşı’dır. İstiklâl Marşı’nın her bir kıtası ya bir ayet ya bir hadis ya da Türk İslam medeniyetinden alınmış kelimelerle bezenmiştir. Yüz yıl önce Anadolu topraklarında verilen büyük mücadele, İslam’a teslim olmuş, inancını sözden fiile geçirmiş bütün Osmanlı coğrafyasının mücadelesidir.”

İstiklâl Marşı’nda geçen ‘Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilâl’ ifadesinin  bir yalvarma yakarışı olduğunu belirten Uslu, “Bu hilal için kurban olacak bir ümmetin en yüksek duasıdır. İstiklâl Marşı’nın bu birleştirici yönü hepimizi bugün burada bir araya getiriyor. 83 ülkeden gelen sizler de İstiklâl Marşı’ndan kendi ülkenizin bağımsızlık mücadelesi için bulacağınız mısraları bulabilirsiniz. Bizler sizlerle aynı coğrafyada birlikte bir kader paylaştık, paylaşıyoruz. Bizi bir araya getiren en önemli birlik unsurlarımız aynı din, aynı inanç, aynı kaderdir.” İfadelerini kullandı.

‘BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VERENLERE SELAM’

Dünyanın neresinde olursa olsun kendi bağımsızlığı için, kendi inancı için mücadele eden herkese DPÜ’den selam gönderen Uslu, “Buralarda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor onları tebrik ediyorum.”dedi.

Program 10 ülkeden farklı öğrencilerin İstiklâl Marşı’nı ezberden okuması ve Kütahya’nın farklı bölgelerinde çekilen DPÜ TÖMER öğrencilerinin İstiklâl Marşı videosunun izlenmesi ile son buldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *