‘SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ’

805

Hekimlerin güvenli bir ortamda çalıştıkları, hastasına yeterli süre ayırabildikleri bir yönetim anlayışı ile sorunları çözeceklerini dile getiren CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, sağlıkta şiddet yasasının bekleneni veremediğini hatırlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle hekimlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Hekimliğin kendini toplumun ve insanlığın hizmetine adamak olduğunu belirten Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, “Tüm gün çalıştıktan sonra sabaha kadar ayakta geçen nöbet ve devamında akşama kadar süren ameliyatlar ve yoğun çalışma süreci, günaşırı ya da üç güne bir nöbetler hekimliğin rutin yaşam profili olmuştur. Bugün 50 yaş üzeri hekimlerimiz hala nöbet tutmaktadır.” Şeklinde konuştu.

‘ŞİDDET ÖZENDİRİLİYOR’

Hekimler ve sağlık emekçilerinin ağır şiddet baskısı altında ezildiğine dikkat çeken Zeliha Aksaz Şahbaz, Alo 184 Sağlık Bakanlığı şikâyet hattı ile sağlık personeli hedef gösterilerek şiddetin tırmandırılıp adeta özendirildiğini ifade etti. Sağlık çalışanlarının neredeyse her gün fiziksel sözel şiddete uğradığını ve darp edilerek hayati tehlike yaşadığını hatırlatan Zeliha Aksaz Şahbaz,  sağlıkta şiddet yasasının bekleneni veremediğini vurguladı.

Pandeminin bütün yükünün hekimlere ve sağlık emekçilerine yıkıldığını dile getiren Aksaz Şahbaz, “Sağlık ekibinin başı ve karar verici olan ve sorumluluğu tek başına taşıyan hekimlerimiz, yüzlerce hasta baktığı poliklinikte, nöbetlerde en ufak bir komplikasyon durumunda yüz binlerce liralık tazminat ve malpraktis davaları ve yıllar süren hukuki süreçle yüz yüze kalmaktadır.  Hekimlerimize ödenen ücret ise gerçekte emeğin karşılığı olmaktan bile çok uzaktır ve yoksulluk koşullarını dayatmaktadır. Kamudaki hekimler, düşük ücret, mobing, sağlıkta şiddet ve özlük haklarındaki mağduriyetlerle özel hastanelere geçmeleri özendirilmeye çalışılmaktadır.” Dedi.

‘HALKA VERİLEN EN BÜYÜK CEZA’

Sağlıkta dönüşümün sağlık sistemindeki sorunların kaynağı olduğunu belirten Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz,  “Sistemdeki ağır sorunlar hekimler ve sağlık emekçileri ile vatandaşımızı yüz yüze getirmekte, sağlıkta şiddeti artırmaktadır. Hekimlik mesleği usta çırak ilişkisi altında alınan bir eğitimdir. Meslekte en önemli unsur da tecrübedir. Hakkını isteyen uzmanlar ve tecrübeli hekimler gitsin biz asistanlarla ve yeni hekimlerle idare ederiz demek hekimlerin emeğine saygısızlığın yanı sıra nitelikli sağlık hizmetinden mahrum edilecek halkımıza verilecek en büyük cezadır.” İfadelerini kullandı.  

‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde halkın sağlık hakkı ve ülkenin geleceğine sahip çıkmaya devam ettiklerini dile getiren Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, hekimlerin özlük hakları ile güvenli bir ortamda çalıştıkları, insanca yaşam koşullarında ücret aldıkları, hastasına yeterli süre ayırabildikleri, ve meslek örgütlerinin sorunların çözümünde öncelikle muhatap alındığı bir yönetim anlayışı ile sorunları çözeceklerini dile getirdi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *