KÜTAHYA BİLSEM’DEN BÜYÜK BAŞARI

651

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında büyük başarı gösteren Kütahya BİLSEM’in altı projesi Bursa Bölge Sergisinde Kütahya’yı  temsil etmeye hak kazandı.

TÜBİTAK 2022 Yılı 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerine ait 6 proje Bursa Bölge Sergisine davet edildi.

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye genelinde 12 bölgede yapılıyor. Her bölge için bir ilin merkez olarak seçildiği yarışmada Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Konya, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun ve Van bölge merkezi iller olarak belirlendi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ön değerlendirmeyi geçen ve bölge yarışmalarına katılmaya hak kazanan projeler belirlendi.

6 PROJEYLE KÜTAHYA’YI TEMSİL EDECEKLER

Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirme sonucu 6  proje ile Bursa Bölge Sergisinde Kütahya’yı  temsil etmeye hak kazanarak büyük başarı elde etti.

Şehri temsil edecek projeler ise şöyle: “Fen Bilimleri Öğretmeni Sevgi Alan danışmanlığındaki; Ebubekir Katade Tüzüner’in ‘Tarorya; Tarih ve Oryantiringi Buluşturan Bir Unity Oyun Tasarımı’, Berra Aktürk’ün ‘Su Ayak İzimi Azaltıyorum, Sıfır Günü Öteliyorum’, Sınıf Öğretmeni Ayşe Özdemir’in danışmalığındaki; Mehmet Taha Kartal’ın ‘Storigami İle Hikaye Anlatıyorum’, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Seher Kızıltepe’nin danışmanlığındaki; Duru Aydın ve Kubilay Sürücüoğlu’nun ‘CEP-DEYİM Mobil Uygulaması İle Atasözleri ve Deyimler Konusunun Öğrenilmesine İlişkin Farkındalık Oluşturma’, Matematik Öğretmeni Adnan Kaynak’ın danışmalığındaki; Yakuphan Öncü ve Osman Özyaşar’ın ‘İrrasyonel Sayıdan Asal Sayı Üretme’, Türkçe Öğretmeni Mustafa Kemal Pişkiner’in danışmalığındaki; Mustafa Semiz’in ‘Noktalama Köyünden Çıktım Yola, Kelimede Anlam Köyünde Verdim Mola’.

TÜBİTAK tarafından 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın bölge aşaması proje değerlendirmelerinin 28-31 Mart 2022 tarihleri arasında yüz yüze olarak yapılacağı açıklandı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *