SOSYAL MEDYANIN YENİ FENOMENİ KÜTAHYA TÜRKÜSÜ SAMSAK DÖVECİ

669

Kütahya yöresine ait Samsak Döveci Türküsü, Elif Buse Doğan Serkan Çağrı düetiyle sosyal medyaya damgasını vurdu. Instagram’da hemen hemen her videonun arkasında çalan türkü, Twitter ve Tiktok’da da viral oldu

İlk kez 1948 Tavşanlı doğumlu Prof. Dr. Rahmi Oruç Güvenç tarafından hazırlanan daha önce Grup Laçin’in tarafından son olarak da Elif Buse Doğan tarafından seslendirilen Samsak Döveci türküsü sosyal medyayı sallıyor.

TRT ekranlarında yayınlanan Nefesten Sese programında Serkan Çağrı ile Samsak Döveci Türküsünü seslendiren Elif Buse Doğan, Kütahya yöresine ait türküyü dillere pelesenk etti.

GÜNDEME OTURDU

Sosyal medyada paylaşım rekorları kıran Kütahya’nın Tavşanlı yöresine ait türkü eğlenceli sözleriyle gündeme oturdu. Instagram’da hemen hemen her videonun arkasında çalan türkü kısa sürede diğer sosyal medya mecralarında da viral oldu. Twitter’da Trendtopic olan türkü Tiktok’ta da “Langıdı lanlan langıdı lanlan, samsak döveci, gümbüdü gümbam gümbüdü gümban, ebegümeci” nakaratıyla büyük ilgi gördü.

Müthiş yorumu ile türküyü ülke gündemine taşıyan Elif Buse Doğan geçtiğimiz Ağustos ayında Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Etkinlikleri programında Kütahyalılara unutulmaz bir konser yaşatmıştı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *