‘AL VE AK BAYRAKLARIMIZI ZİRVELERE TAŞIYACAĞIZ’

566

Yeniden Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanlığına seçine Mevcut Başkan Talha Tekin, Türk Kızılay Kütahya Şube’nin yürüttüğü faaliyetlerle Türkiye’de 14’üncü olduğunu belirtti. Tekin, Dünyanın her coğrafyasında şerefle dalgalanan al ve ak bayraklarımızı yepyeni zirvelere taşıyacağız” şeklinde konuştu

Kızılay Kütahya Şubesi 2022 Olağan Genel Kurul Toplantısında Türk Kızılay Kütahya Şubesinin Mevcut Başkanı Talha Tekin oy birliği ile yeniden seçilerek güven tazeledi.  İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurula; Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yılmaz, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, Kızılay Kütahya Kadın Başkanı Semra Sarıışık Tozaraydın, Kütahya Barosu Başkanı Av. Ahmet Atam, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, STK temsilcileri ve Kızılay gönüllüleri katıldı.

2019-2020-2021 Faaliyet Raporu ile aynı yıllara ait Gelir Gider Tabloları, 2022-2023-2024 Eylem Planı ve aynı yıla ait Bütçe Tasarı görüşmelerinin yapıldığı Olağan Genel Kurul’da başkanın yanı sıra 10 asil, 11 yedek yönetim kurulu üyeleri, bir denetçi ve yedeği, şube başkanı haricinde üç genel merkez delegesi ve yedeği seçimleri yapıldı.

Üç sene önce yaşanan değişimle Kızılay’ın Kütahya’da daha görünür hale geldiğini belirten Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yılmaz, “Kütahya şubesini daha ileri noktalara taşıyacak bir yönetimle kıymetli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. 154 yaşındaki bir yapının hep aynı sahiplerle hareket etmesi çok mümkün değil. Sürekli değişen, çağın gereklerine ayak uyduran bir yapı kurmaya çalışıyoruz. Bugün Libya devletinin yanında bir dernek olarak Kızılay var. Suriye’de var, Ukrayna’da var. Dünyanın 58 ülkesinde aynı anda operasyon yapma yeteneğine sahip bir Kızılay var. Emanetini bayrağımızdan alan hilalin oralarda yansımalarını gördüğümüzde gururlanıyoruz. Bu yüzden şubemize verilecek katkılar çok değerli” ifadelerini kullandı. 

‘HİÇBİR AYRIM YOK’

Son yıllarda Kızılay’ın dünyanın hemen hemen her yerine ulaşabilen, daha dinamik, daha enerjik, halkla daha bütünleşmiş durumda olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, “Bugün Ukrayna sıkıntısına bakıyoruz, en fazla biz koşturuyoruz. Dünyanın başka bölgelerinde de biz varız. Türk örf ve kültüründe yardımlaşma ve insanlığa sahip çıkma var. Halkımızın güven duyması için bütçelerin gelir ve giderlerin daha şeffaf olması halkla paylaşılması gerekiyor. Türk Kızılay da bunları son yıllarda yapıyor. Dolayısıyla halktaki güvenini de artırmış oluyor. Muhtemelen güven sınırlamasına bakıldığında ilkler arasındadır” şeklinde konuştu. Ertekin, Türk Kızılay Kütahya Şubesinin kadın erkek, siyasi bir düşünce ayrımı olmadan birlik beraberlik içerisinde olduğunu vurguladı.

Oyların sayılmasının ardından güven tazeleyerek yeniden Başkan Seçilen Talha Tekin, teşekkür konuşması için kürsüye çıktı. Dünya’da her dakika yüzlerce kişinin mülteci durumuna düştüğünü ifade eden Talha Tekin, “Dünya’da 50’ye yakın ülkede sıcak çatışmalar milyonları temel insani ihtiyaçlara muhtaç hale getiriyor. Bu acı tablo, bizlerin üzerine düşen görevleri kat be kat arttırıyor. Kızılay ailesi olarak sadece geçen yıl dünyada 40 milyona yakın insana dokunduk, yarasına merhem olmaya çalıştık. Kızılay’ımız her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Kızılay bayrağımızı en iyi şekilde temsil ederek gelecek neferlere taşımak sosyal sorumluluk vazifemizdir. Bizler Türk Kızılay’ının ilkelerini amaçlarını yaymak tanıtmak, toplum saygılarını korumak ve yükseltmek ihtiyaç sahiplerine daha çok faydalı olmak ufkunu açmak için sizlerin de gayreti desteği ile daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’DE 14’ÜNCÜYÜZ’

Türk Kızılay’ın Kütahya’da yaptığı çalışmalara halkın ilgisinin hızla arttığını dile getiren Talha Tekin: “Ramazan aylarında yapılan çalışmalar sonucunda fitre, zekât, şartlı bağışlarımız ve şube bağışlarımızda kayda değer bir artış sağlanmış olup halkımızın bize olan güveni ile daha fazla ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldürmeyi başardık. Kurban kampanyası çalışmalarımız sonucunda halkımızın büyük ilgisiyle karşılaşmış olup çok güzel verimler alarak genel merkezimizin yapmış olduğu sıralama sonucunda ülkemizde bulunan şubeler arasında 14’üncü sırada tamamladık. Bu çalışmaların sonunda ilimizde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha fazla yardımcı olmaya başladık. Kütahya şubesi olarak Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde meydana gelen afetlerde halkın büyük destekleri ile birlikte afet bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalıştık. Sevinerek görüyoruz ki; Genç Kızılay teşkilatlarımızla, kadın teşkilatlarımızla her gün sahada milletimizle hemhal oluyor, onların yanındaki yerimizi alıyoruz. Ayrıca yardımcı teşkilatlarımızın büyük destekleri ile çeşitli etkinlik ve projeleri gerçekleştiriyoruz. Türk Kızılay aile bireyleri; ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün ve savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin tarafsızlığın ve başarının simgesidir. Dünyanın her coğrafyasında şerefle dalgalanan al ve ak bayraklarımızı yepyeni zirvelere taşıyacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *