DPÜ’LÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ’NDEN ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İLLÜSTRASYONLARI

612

Öğr. Gör. Adem Dönmez, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni sembolize eden 1915 Çanakkale Köprüsü’ne dikkat çekmek amacıyla hazırladığı çizimleri Rektör Uysal’a sundu

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde görev yapan Öğr. Gör. Adem Dönmez, 1915 Çanakkale Köprüsü için hazırladığı çizimlerini, Prof. Dr. Kâzım Uysal’a sundu.

Temeli 18 Mart 2017’de atılan ve tam beş yıl süren çalışmanın ardından törenle hizmete alınan uzunluğu 4.608 ve orta açıklığı 2.023 metre olan 1915 Çanakkale Köprüsü, DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Adem Dönmez’in vektörel resimlemelerine (illüstrasyon) konu oldu. Öğr. Gör. Dönmez, Türkiye’nin iki boğazında Asya ve Avrupa kıtalarını bağlayan 5. geçit olan ve 318 metrelik kule uzunluklarıyla 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni de sembolize eden köprüye dikkat çekmek amacıyla hazırladığı çizimleri Rektör Uysal’a sundu.

‘GURUR KAYNAĞI

Dönmez’in hazırladığı çizimleri çok beğendiğini ifade eden Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Ülkemizin gurur kaynağı olan projelerinden olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışının coşkusunu yaşarken, DPÜ akademisyenlerinden Öğr. Gör. Adem Dönmez’in köprünün açılışına dikkat çekmek için hazırladığı bu çalışmaları anlamlı buluyorum. Kendisine emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *