‘ZULME KARŞI BİRLEŞİN’

710

İki yüz milyonun üzerinde Müslümanın yaşadığı Hindistan’da Müslümanların yaşadığı zülme dikkat çeken AGD Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, İslam ülke liderlerinin derhal toplanmaları, ülke yöneticilerinin bu işte öncü olmaları ve dünyada yaşanan zulümlere karşı beraber hareket etmeleri çağrısında bulundu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şubesi Cumhuriyet Caddesi’nde Hindistan’da Müslümanlarının çektikleri çileleri kamuoyuyla paylaşmak için basın açıklamasında bulundu.

İNGİLİZLER GİTTİ ZULÜM ZİHNİYETLERİ KALDI

AGD Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın tarafından yapılan basın açıklamasında nüfus bakımından dünyanın en büyük ülkelerinden biri Hindistan’ın yıllarca İngiliz sömürgesine maruz kaldığı İngilizler çekilse de zulüm zihniyetinin devam ettiğini belirtildi.

Hindistan Halk Partisi lideri Narendra Modi’nin 2014 yılında iktidara gelmesinden bu yana Müslümanlara yönelik izlenen ayrımcı politikaların insan hakları ihlali seviyesini çoktan aştığına değinen Erol Taşkın, “Hindistan Parlamentosu’ndan 11 Aralık 2019’da kabul edilen 2019 Vatandaşlık (Değişiklik) Yasası, anayasanın adalet ve eşitlik ilkesine en büyük darbeyi vurmuştur.  Bu kanun ile Afganistan, Bangladeş ve Pakistan’dan Hindistan’a gelen Hindu, Sih, Budist, Jain, Parsis veya Hıristiyanlar “zulüm gören dini azınlıklar” olarak tanımlanarak Hindistan vatandaşlığının verilmesinin önü açılmıştır. Müslümanlar ise bu kanuni düzenlemeden hariç tutulmuş ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık resmiyet kazanmıştır. “ ifadelerini kullandı.

‘İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİ YÜREK DAĞLIYOR’

Hindu çeteler tarafından Müslüman kadın ve erkeklere yönelik yapılan taciz ve saldırılara dikkat çeken Taşkın, Hindistan güvenlik güçlerinin Müslümanlara yönelik işkence görüntülerinin yürekleri dağladığını belirtti.

Hindistan’da Müslümanların ibadetlerine kısıtlamalar getirildiği, camilerin tahrip edildiği çocukların İslami eğitimlerine engeller konulduğu, kadınların tesettürüne el uzatıldığı Müslümanların mallarının gasp edilip ve canlarına kast edildiğine değinen Taşkın, “Hindistan Başbakanı Modi’nin Partisinin üst düzey yetkililerinin Peygamberimiz Hz. Muhammed ve eşi Hz. Aişe validemize karşı hakaret içeren ifadeleri bardağı taşıran son damla olmuştur.” Dedi.

NEYİ BEKLİYORSUNUZ!’

Taşkın, sözlerine şöyle son verdi. “Hindistan’daki Müslümanların sıkıntılarının giderilmesi, özgürlüklerine ve insanca yaşama hakkına sahip olmaları için tüm gayreti sarf etmeleridir. Aynı şekilde medyamızın Hindistan’da yaşanan zulümleri tüm gerçekliği ile yansıtmaları, sivil toplum kuruluşlarının ülke yöneticilerine yapacakları her çağrı, sorumluluk alma ve safımızı gösterme açısından önemlidir. Hindistan’da Müslümanlara yönelik yürütülen sistematik devlet politikasına ve yapılan haksızlıklara karşı tepkinizi göstermek için daha neyi bekliyorsunuz?  Unutmayın! Bir sonraki aşaması soykırım ve etnik temizliktir! Anadolu Gençlik Derneği olarak; Adil Düzene dayalı Yeni Bir Dünya kurulmadan zulümlerin bitmeyeceğini bir defa daha ifade ediyor, İslam ülke yöneticilerini ve vicdan sahibi Dünya halklarını sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *