‘YATIRIMCIYA YER VERMEK YETMEZ’

667

Nüfusu hızla azalan ve işsizlikle boğuşan Kütahya’da şehrin yatırımcı çekecek alt yapısı olmadığını belirten İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan, “Altyapı sadece OSB altyapısı ile sınırlı değildir. Kütahya’da bir yatırımcının misafirlerini ağırlayacağı 5 yıldızlı otel, iş yemeği yiyeceği kapasitede bir restoran yok.” dedi

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan Kütahya Gazeteciler Cemiyetinde Türkiye ve Kütahya gündemine dair açıklamalarda bulundu.

‘2024 YILINDA TUGAY DA GİDECEK’

Kütahya nüfusu hızla azaldığını hatırlatan İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan, “Kütahya’nın kamu yatırımlarını alamadığı bir gerçek. Yıllardır bir hastane bitirilemedi. Her seçim döneminde vaat edilen vaat edilen Polis Okulu yapılmadı. Enerji Bakanlığı’nın söylediği TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nün Kütahya’ya getirilmesi palavrası zaten gerçekleştirilmedi. Jandarmayı kaybettik tahmin ediyorum 2024 yılında Tugay da gidecek. İnşallah bunu engelleriz.” İfadelerini kullandı.

Kütahya’da yatırım için alt yapı olmadığını belirten Ali Soycan şöyle dedi: “Alt yapı sadece OSB altyapısı ile sınırlı değildir. Şehrin altyapısı yok. Kütahya’da bir yatırımcının misafirlerini ağırlayacağı 5 yıldızlı otel yok. Bu insanların iş yemeği yiyeceği kapasitede misafirlerini ağırlayacağı bir restoran yok. Bu iş sadece yatırımcıya yer vermek ile olmaz. Bir şehir şehrin ortasına -ki o da yanlış şekilde yapılmış- alt geçit yapmakla büyükşehir olma yolunda ilerleyemez.”

‘ŞEHİR EMEKLİLERDEN OLUŞUYOR’

Kütahya’nın gençlerini tutamadığını ifade eden Ali Soycan, Nüfusun büyük çoğunluğunun sağlanamayan iş gücü sebebiyle emeklilerden oluştuğunu vurgulayarak Kütahya’da anneannelerin, babaannelerin, dedelerin torun sevmek için başka şehirlere gittiğini belirtti. Torun bakmak için annelerden birinin büyükşehirde kaldığını ifade eden Soycan, bu durumunda da bir parçalanmış aile konusu olduğunu vurguladı

 ‘FİYATI SÜBVANSE ETMEK GEREK’

Kütahya’da 7TL’den açıklanan Ramazan Pidesi fiyatlarına da değinen Soycan, Belediyelerin asli görevinin vatandaşlarını korumak olduğunu ve millet ittifakından birçok belediyenin yaptığı düzenlemeleri hatırlatarak maliyetlerin tam araştırılması ve hiçbir fırıncı esnafını da zor duruma düşürmeden fiyatı, vatandaş yararına sübvanse etmek gerektiğini belirtti.

Nüfusu hızla azalan ve işsizlikle boğuşan Kütahya’da şehrin yatırımcı çekecek alt yapısı olmadığını belirten İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan, “Altyapı sadece OSB altyapısı ile sınırlı değildir. Kütahya’da bir yatırımcının misafirlerini ağırlayacağı 5 yıldızlı otel, iş yemeği yiyeceği kapasitede bir restoran yok.” dedi

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan Kütahya Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kütahya’da büyük bir işsizlik sorunu olduğunu vurgulayan Ali Soycan, insanların sadece daha sağlam mesleklere yönelmek zorunda kaldığını çok önemli okulları bitirmiş gençlerin aldıkları eğitimleri hak etmeyecek işlerde çalıştığına değindi.

‘BİRLİK BERABERLİK YOK’

Şehirdeki gezek kültürünün diğer illerde olduğu gibi siyasi partilerin bir araya gelmesine vesile olması gerektiğini dile getiren Ali Soycan,” Keşke bu kültürü siyasette kullanabilsek ama insanlar “o oradaysa ben gelmem” diye hareket ediyor” dedi. Soycan, bu yüzden Kütahya’da bir sorun üzerine şehrin tüm erklerinin katılımıyla birlik beraberlik geliştirilemediğini de vurguladı.

Hayat pahalılığına dikkat çeken Ali Soycan şöyle dedi: “Ben hayatımda ilk kez haftanın her günü benzine mazota zam geldiğini gördüm. Şekerin çuvalı şu an 700TL Bin TL’ye çıkacağı söyleniyor. Tatılıcı esnafı ile bir araya geldik esnaf şu an toptan şeker alamıyor. Pancarın yetiştiği bir şehirde şeker bulunamaması kadar vahim bir şey olamaz. Bunlar hep plansızlıktan ve liyakatsiz kadroların karar alıcı olmasından kaynaklanıyor.”  Hatalı teşvik uygulamaları ile çiftçinin toprağına küstürüldüğünü ifade eden Soycan, “İsrail tohumunun topraklarımıza ekilmesi için her şeyi yaptı iktidar insanların eylemleri ile söylemleri aynı olmalı.” dedi. Ukrayna Rusya savaşı çıktığında tüm ülkenin buğday ve gaz için karar kara düşünür olduğunu hatırlatan Soycan, ülkeye gelen buğday tankerinin canlı yayınlanmasının bir ülke için zül olduğunu dile getirdi.

Uşak Havalimanı kurulmadan önce Zafer Havalimanı’nın gerekliliğini kendisinin de savunduğunu vurgulayan Soycan, “Ta 90’lı yıllarda bunu ilk önerenlerden biri bendim. Kütahya’nın sık sık gündeme geldiği Zafer Havalimanı’nda taahhüt edilen rakam üç vilayetin insan sayısından fazla. Hepimizin her gün uçması gerek. Biz projelere karşı değiliz. Biz ranta bu projeler üzerinden halkın soyulmasına karşıyız, bir proje sayesinde birilerinin zengin edilmesine karşıyız. Önemli olan bu soygun düzenini durdurmak. “ dedi.

Türkiye’deki mülteci sorununa değinen Ali Soycan, “Biz geldiğimizde mültecileri evlerine göndereceğiz çünkü herkesin yeri kendi memleketi. Ayrıca bu bizim demografik yapımız için de kötü. Emniyet teşkilatımız tüm önlemi alacağına eminiz ama olası bir tahrikte güvenlik sorunu yaşanılabilir.” Şeklinde konuştu

‘BUNLARI BİZ Mİ YAPTIK!’

FETÖ ya da HDP yakınlaşmaları hakkındaki iddialara da cevap vere Ali Soycan şu ifadeleri kullandı: “içimizdeki yanlış insanlar varsa devletin polisi var MİT’i var -iyi ki de varlar- alsın götürsünler. Ama bize böyle ithamlarla gelirken mevcut iktidar ne yaptığına ve ne yapmaya devam ettiğine de bir baksın. HDP bizi, biz HDP’yi istemiyoruz zaten Meral Akşener’in olduğu yerde HDP olamaz. Geçtiğimiz yıllarda açılım diyerek gözyaşları içinde meğri meğriyi biz mi söyledik? 29 Ekim Günü teröristleri biz mi davullar zurnalar eşliğinde karşıladık? Son yerel seçimlerde belediyeleri kaybetmemek adına terörist başının kardeşini TRT’ye biz mi çıkardık?”

Başkanlık sisteminin tüm iktidara gelecek herkesi bozabileceğini belirten Soycan,  “Denetim mekanizması sağlanmalı. Biz başkanlık sistemine itiraz ederken Recep Tayyip Erdoğan’a itiraz etmiyoruz. Cumhurbaşkanı ya da kişiler değil sistem hatalı. Hangi iktidar gelirse gelsin bu sistem değişmeli. Biz bu sistemi değiştirerek hesap sormak değil hesap vermek istiyoruz. Biz milletvekili seçimlerini bu sistemi değiştirebilmek için daha çok önemsiyoruz. Biz tek başımızayız oyumuzu İYİ Parti olarak istiyoruz. İlçeleri dolaşıyor ve partimize büyük teveccüh olduğunu görüyoruz. İktidarın bizim için yakın olduğunu görüyoruz. Bunun için Kütahya’da yapılacak projelerimiz de hazır.” dedi

‘YEREL BASININ SESİ KÜTAHYA’NIN SESİ’

Yerel basının önemine değinen İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Kılınçarslan ise gazete kağıdının yükselen fiyatına değinerek yerel basının sesini duyurulması için hükümet desteklerinin artması gerektiğine vurgu yaptı. Kılınçarslan, “Yerel basının sesi ne kadar duyulursa Kütahya’nın sesi de o kadar duyulur.” Şeklinde konuştu. Toplantıya; İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Kılınçarslan, Kütahya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Erkan Sağlam, İYİ Parti İl Yönetimi ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *