2022’NİN İLK İKİ AYINDA KÜTAHYA İLK 20’DE

720

2021 yılında markalaşma yolculuğunda büyük bir başarı gösteren Kütahya 2022’nin ilk iki ayında da iddialı. TÜRKPATENT verileri, Kütahya’dan Ocak ayında 26 Şubat ayında 26 adet marka başvurusu geldiğini gözler önüne sererken, Kütahya Türkiye’de en fazla marka başvurusunun yapıldığı 16’ıncı il oldu

2021 yılında 554 marka başvurusu ile markalaşma yolunda Türkiye’nin ilk 50 ili içinde yer alan Kütahya’da 2022 yılının ilk ayında da  patent, faydalı model, marka, tasarım başvuruları yüzleri güldürdü.

10 PATENT BAŞVURUSU

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) 2022 yılının ilk ayında iller bazlı patent, faydalı model, marka, tasarım verilerini paylaştı. Patent başvurularının illere göre dağılımı sıralamasında Kütahya’dan Ocak ayında 3 Şubat ayında 10 başvuru alındı.

Tasarım başvurularının illere göre dağılımı verileri incelendiğinde Ocak ayında Kütahya’dan 4 dosya 49 tasarım başvurusu, Şubat ayında ise 2 dosya 10 tasarım başvurusu göze çarptı. Faydalı model başvurularında ise Kütahya hem Ocak hem Şubat ayında yapılan 2 başvuru ile yer aldı.

16’INCI İL KÜTAHYA

Marka başvurularında Kütahya, geçtiğimiz yıl sergilediği başarının devam edeceğini yılın ilk iki ayında ispatladı. Şehirden Ocak ayında 26 Şubat ayında 26 adet marka başvurusu yapıldı. Kütahya bu verilerle Türkiye’deki en yüksek sayıda patent başvurusunun yapıldığı 20 il arasında girdi. En fazla başvuru 5Bin 231 ile İstanbul’dan yapılırken İstanbul’u Ankara, Bursa, İzmir, Gaziantep, Kocaeli, Kayseri ve  Erzurum takip etti. Kütahya Türkiye’de en fazla marka başvurusunun yapıldığı 16’ıncı il oldu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *