YARBAY NAZIM BEY’İN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ

696

Yarbay Nazım Bey’in adı, Çöğürler Tren İstasyonu’nda yaşayacak. Vali Ali Çelik’in Çöğürler İstasyon Şefliğinin adının TCDD’nin aldığı kararla “Çöğürler Nazım Bey” olarak değiştirildiğini açıklaması üzerine Kütahya’dan çok sayıda vatandaş, alınan karardan duydukları gurur ve mutluluğu sosyal medyadan paylaştı

Anadolu’nun bağımsızlık mücadelesindeki en önemli kahramanlarda biri olan ve Kütahya-Eskişehir Savaşları sırasında şehadete eren Yarbay Nazım Bey’in adı Çöğürler Tren İstasyonu’na verildi.

Milli Mücadele kahramanlarımızdan Yarbay Nazım Bey’in adının, şehit olduğu Çöğürler Tren İstasyonu’nda yaşayacağını belirten Vali Ali Çelik, “Çöğürler İstasyon Şefliğinin adı TCDD’nin aldığı kararla “Çöğürler Nazım Bey” olarak değiştirildi. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

VALİ ÇELİK’E TEŞEKKÜR MESAJLARI YAĞDI

Çöğürler Tren İstasyonu’na kahraman Yarbay Nazım Bey’in adının verilmesi Kütahya kamuoyunda büyük bir gururla karşılandı. Vali Ali Çelik’in haberi sosyal medyada duyurması üzerine çok sayıda Kütahyalı Vali Ali Çelik’e Yarbay Nazım Bey’in adının Çöğürler Tren İstasyonu’na verilmesinde gösterdiği emekler sebebiyle Vali Ali Çelik’e teşekkür etti.

Konunun gündeme geldiği günden beri takipçisi olan Kütahya Sevdalısı Yürekler Derneği’nden yapılan açıklamada ise Vali Ali Çelik’e emekleri için, sonsuz teşekkürler sunuldu ve “Artık Şehit Miralay Nazım Bey rahat uyuyacak ve tarihe isminizi yazdırdınız teşekkürler Sayın Valimiz Ali Çelik” ifadeleri yer verildi.

I. İnönü Savaşı’nın galibiyetle sonuçlanmasında önemli bir rol üstlenerek Yarbaylığa terfi eden Yarbay Nazım Bey, II. İnönü Savaşı’na, ardından Aslıhanlar ve Dumlupınar ve Kütahya Eskişehir Savaşları’na katılmış ve tüm bu çarpışmalarda adından söz ettirecek başarılar sağladı. Ancak Kütahya-Eskişehir Savaşları devam ederken, 15 Temmuz 1921’de Yunanlıların Yumruçal bölgesine yapmış oldukları ani bir hücum esnasında şehit düştü. Atatürk’ün çok sevdiği bir asker olan Nazım Bey, Ankara’da yapılan törenle defnedildi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *