ARAÇ ARTIYOR SORUN BÜYÜYOR

589

Kütahya’da kişi başında düşen araç sayısı hızla artmaya devam ederken, trafiğe kayıtlı araç sayısı 221 bin 490’a ulaştı. Kronikleşen otopark sorunu ise şehrin belli noktalarında hayatı felç ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2022 yılı Şubat Ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistik verilere göre, Kütahya’da geçen ay toplam 3 bin 695 araç devri yapıldı. İl genelinde trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 221 bin 490’a ulaştı.

Kütahya’da 2021 yılı şubat ayında 216 bin 208 olan motorlu kara taşıtı bir yılda 5 bin 282 artarken Kütahya’da Cadde ve sokaklar araca doydu. Alternatif yolların azlığı, yıllardır kronikleşen otopark sorunu sebebiyle Kütahya her geçen yıl artan araç trafiğini kaldıramıyor.

Özellikle şehir merkezinde sıkışan trafiğe çözüm olarak gösterilen otoparkların ise hem sayısı yetersiz hem de Kütahyalı vatandaşların otopark kullanım alışkanlığı yok. 

HASTANEYE GİREN ÇIKAMIYOR

Bekir Avlupınar Caddesi Yayalaştırma projesi sayesinde sayıları artan kafeler bölgesinde akşam saatlerinde park yeri bulmak neredeyse imkansız. Aynı sorun KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alanda da yaşanıyor. Hastane çevresinde araç koyacak yer bulunmazken uzun süre park yeri arayan araçlar trafiğin akşını engelliyor. Hürriyet Caddesi’nde ise caddeye yapılan parklar caddeki dükkanların mal indirmesine engel oluyor. günün hemen hemen her saatinde çift sıra parkın bulunduğu caddede trafik ağır ilerlemeye zorunda kalıyor.

Kütahya Belediyesinin geçtiğimiz Kasım ayında düğmeye bastığı Ulaşım Master Planı’nın da en önemli kriterlerinden biri otopark. Ulaşım ve Otopark Ana Planı Ortak Hizmet Protokolünde konuşan Osmangazi Üniversitesi Ulaşım Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karacasu, “En önemli sorunumuz otopark. Halkın ihtiyacı olan sayıyı düşünüp gerekli önerilerde bulunacağız” ifadelerini kullanmıştı.

HANE HALKI ANKETLERİ BAŞLADI

Ulaşım Master Planı kapsamında sorunun kaynağını öğrenmek için anketler çalışmaları düzenleneceğini belirten Kütahya Belediyesi, geçtiğimiz hafta hane halkı anket çalışmalarına başladı. Kütahya Belediyesi bu kapsamda  15bin kişiye anketler düzenleyecek.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *