KANSER İLAÇLARI KÜTAHYA’DA YOK MU?

766

Kanser tedavisi gören Kütahyalılardan ilaç bulamadıkları yönünde şikayetler geldiğini belirten Gelecek Partisi Kütahya İl Başkanı Serdar Seven, “Onkoloji tedavisinde kullanılan ilaçlar gerçekten ilimizde yok mu? Yok ise neden getirtilmiyor ya da getirtilemiyor?” sorularını sordu.

Gelecek Partisi Kütahya İl Başkanı Serdar Seven, Kütahya’da kanser tedavisi ilaçlarının bulunamadığına dair basın açıklamasında bulundu.

Saha çalışmaları sırasındaki incelemeleri ve parti teşkilat mensuplarına iletilen bilgiler sebebiyle açıklamada bulunan Gelecek Partisi Kütahya İl Başkanı Serdar Seven, “Ayrıca şahsıma ziyarete gelinip aktarılan serzenişlerden bir siyasi parti il başkanı olarak vatandaşlarımızın mağdur edildiği bir hususta bu soruları yöneltmenin en asli görevlerimiz olduğunu düşündük.” Dedi.

‘BAŞKA İLLERE SEVK EDİLİYOR’

Vatandaşların son günlerde onkoloji ilaçlarının (kanser tedavi ilaçları) Kütahya’da bulunamadığını dile getirdiğini belirten Serdar Seven, “Vatandaşlarımızın kanser tedavisi için diğer illere sevk edildiği hatta ve hatta bu sevkin de resmi yollarla yapılmayıp vatandaşlarımızın SGK kurumundan alması gerektiği yol harcırahı konularında epeyce mağdur edildiği hususu sıkça tarafımıza iletilmektedir” ifadelerini kullandı.

‘SEVKLER NASIL GERÇEKLEŞİYOR?’

Kütahya’nın sağlık konusunda kaderine terkedildiğini ifade eden Serdar Seven, “Çok hassas olan kanser tedavisi ilaçlarının şehrimizde ve hastanelerimizde olmayışının nedenini sağlık il müdürümüze sormakla mükellefiz. Sayın Sağlık İl Müdürümüz; “Onkoloji tedavisinde kullanılan ilaçlar gerçekten ilimizde yok mu? Yok ise neden getirtilmiyor ya da getirtilemiyor? Eğer vatandaşlarımızın dile getirdiği gibi ilaçlar şehrimizde yok ve hastalarımızın diğer illere sevki söz konusu ise diğer iller bu ilaçları nasıl tedarik ediyorlar? Sevkler gerçekten iddia edildiği gibi resmi değil de şifai usulde mi gerçekleşmektedir. Eğer bu ideaların doğru ya da yanlış olduğu ile ilgili bilgilendirmeyi gerekli  kurumların kamuoyuna çıkıp bunların cevabını vermelerini vatandaşlarım adına talep etmekteyim.” Şeklinde konuştu

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *