MERAKLA BEKLENEN PROJELERDE SON DURUM

732

“Şehr-i Geziyorum” programında Kütahya’yı tanıtan Başkan Işık merakla beklenen projeler hakkında da konuştu. Yöresel Ürün Tanıtım Merkezi’nin çok yakında açılacağını belirten Başkan Işık, Kanal Kütahya’nın uygulama aşamasına geldiğini Vazo Kule’nin ise Cumhuriyetin 100’üncü yılında şehre kazandırılacağını açıkladı

Belediye Başkanı Prof.Dr Alim Işık TGRT Belgesel Ekranlarında yayınlanan “Şehr-i Geziyorum” programında Kütahya’yı tanıttı.

7bin yıllık tarihi ile Kütahya’nın Türkiye’nin güzide illerinden biri olduğunu belirten Başkan Alim Işık, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olan Kütahya bu çok kültürlüğün izini taşıyor. Dumlupınar’da Aizonai Antik Kenti, 137 bin şehidimizin yattığı Dumlupınar ve kuruluşun toprakları Domaniç’te Osmanlı mirasları şehrimizde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

HER İLÇE KENDİNE ÖZEL

Kütahya’nın birçok ilçesinde o ilçenin şahsına münhasırı özelliklerinin ortaya çıktığına değinen Başkan Işık şu ifadeleri kullandı: “En büyük ilçemiz Tavşanlı enerji kaynaklarının yanı sıra leblebisi ve kaplıcalarıyla ünlü. Hisarcık ve Emet dünya bor rezervinin yüzde 50’sinden fazlasına sahip, Çavdarhisar’da Aizonai Gediz’de Murat Dağı termal su ile kaynağı ile sıcağı kayak tesisi ile soğuğu aynı anda buluşturan topraklara sahip. Simav’da Eynal Kaplıcaları şifalı suları ve Gölcük Yaylası krater gölü bulunuyor, tertemiz bir orman havası var. Aynı şekilde Aslanapa ve Altıntaş’ta verimli tarım ovaları bulunuyor.”

Kütahya’nın kültür sanatın başkenti olduğunu belirten Başkan Işık, “Birçok ailemiz geçimini çini ve pek çok halk sanatından elde edebiliyor. Türkiye ilk kez UNESCO Zanaat ve Halk Sanatlarında Türkiye’nin tescilli markası.” Dedi. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının katkısıyla Kütahya Belediyesinin bu unvanın gerektirdiği sorumlulukları yerine getirdiğine dikkat çeken Başkan Işık, AB destekli fonlarla Kütahya’da  bir tasarım merkezi kurulacağı tüm çini desenlerin dijital ortama aktarılarak sürdürülebilirliğinin sağlanacağını vurguladı.

ULU CAMİ ETRAFI TEMİZLENECEK

Kütahya’daki önemli tarihi miraslardan birinin Ulu Cami olduğuna değinen Başkan Işık, “Germiyan Sokağımız da Kütahya’ya has bir mimarı üslup var. Kültür yolu projemiz ile o güzergâhı hareketlendirmek istiyoruz. Ulu Caminin çevresinin temizlenmesi ve oranın turizme kazandırılması için bir projemiz var. Orada bir iş merkezi var orası yıkılacak iş yeri sahiplerine alternatif bir yer sağlanacak. Orası tur otobüslerinin sığabileceği bir otoparka kavuşacak. Üstü de yeşil alana dönüştürülecek.” Dedi.

Mevut otogarın önüne kurulan yöresel ürün tanıtım merkezi açılmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Ona yakın bölgede yapılacak Vazo Kule Projemiz ise cumhuriyetimizin 100’üncü yılında şehre kazandırılacak. Kütahya’ya has ne varsa vazo kulede olacak. Kanal Kütahya projemiz de bu ili dünya projeleri arasına sokacak uygulama aşamasına geldik bu sene ihalesi yapılacak. 2023 yılının sonuna kadar da proje şehrimize kazandırılacak.” Şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *