‘YENİ BİR DÖNEM’

1127

Kütahya Şubesi yeni hizmet binasının gece gündüz devam eden mücadeleleri için sıcak bir yuva olacağını ifade eden Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık çalışanlarının memnuniyetini merkeze alan açıklamalarıyla yeni bir dönemin başladığını belirtti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Kütahya Şubesi yeni hizmet binasına kavuştu. Kütahya protokolünün yoğun katılımı ile kurdelesi kesin sendika hizmet binasının açılış törenine Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş da katıldı.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için gece gündüz mücadele verdiklerini belirten Semih Durmuş, sendikal mücadelenin sonuç vermesi için siyaseten desteklenmesinin şart olduğuna işaret ederek bu mücadelenin daha anlamlı hale gelmesi için destek verenlere teşekkür etti. 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanlarının memnuniyetini merkeze alan açıklamalarda bulunduğunu belirten Semih Durmuş, “Böylelikle yeni bir dönem başlamış olacak. Sağlık çalışanlarının toplumun genelini de ilgilendiren sorunlarına kalıcı bir neşter vurulmuş olması gerçekten çok önemli. İstiyoruz ki bundan sonra sağlık hizmetleri daha nitelikli bir şekilde sürdürülsün” dedi. Durmuş, Kütahya’da yetkili sendika konumunda olan Sağlık Sen’in yeni hizmet binasının  sıcak yuvaya olacağına değindi.

Kütahya Şubesi yeni hizmet binasının gece gündüz devam eden mücadeleleri için sıcak bir yuva olacağını ifade eden Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık çalışanlarının memnuniyetini merkeze alan açıklamalarıyla yeni bir dönemin başladığını belirtti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Kütahya Şubesi yeni binası törenle açıldı. Açılış törenine Kütahya Valisi Ali Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, İshak Gazel, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi(KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Kütahya İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç,  İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Sağlık – Sen Genel Başkanı Semih Durmuş İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Sağlık-Sen Kütahya Şubesi Başkanı Ahmet Demirsöz katıldı.

‘UMUT IŞIĞI OLDU’

Sağlık Sen’in kurulduğu günden beri mağdur ve mazlumların umut ışığı olduğunu belirten Sağlık-Sen Kütahya Şubesi Başkanı Ahmet Demirsöz, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını hür sesi olarak 2004 yılında kurulan Kütahya şubemiz özellikle son 3 yılda yaptığımız çalışmalarımız neticesinde 104 üye sayısını bugün itibariyle 2Bin600’ün üzerine çıkarmayı başarmıştır. Bugün ise hizmet fabrikasına bir yenisini daha ekleyerek siz değerli misafirlerimizle binamızın açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu güzel binamızın Kütahya sağlık teşkilatına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlıkçıların verdiği emeğin herhangi maddiyatla ölçülemeyeceğinin altını çizen KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, hastası olanların kendi anne babasına yaklaşamadığı ağır pandemi döneminde sağlık çalışanlarının gece gündüz bütün ihtiyaçlara cevap verdiğine dikkat çekti. Bu sebeple sağlık hizmetinin herhangi bir kamu hizmetinden çok daha farklı bir yere koyulması gerektiğine değinen Rektör Kavuncu, Pandeminin getirdiği etkiyle sağlık çalışanlarının olumsuz etkileyen olaylar yaşandığına değindi.

Yaşanan sorunların devlet yetkililerine iletilmesi için örgüt, toplum ve sendikaların önemine vurgu yapan Kavuncu, Sendikanın yeni hizmet binasıyla da birlikte Kütahya’da yetkili sendika temsilcisi Sağlık Sen’in hizmetlerine hız vermesini dileyen Kavuncu, bu vesileyle haklarının korunacağı sorunlarının iletileceği, çözümlerinin sunulacağı, seslerinin duyurulacağını belirtti.

Sağlık Sen yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını temenni eden AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, şu ifadeleri kullandı: “Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımızın fedakârlıkları ve gayretleri çok kıymetli. Kendi sağlıklarını hiçe sayarak yanımızda oldular. Sağlıkta şiddet yasa düzenlemesini en kısa sürede meclisimize getiriyoruz. Geçtiğimiz hafta gece 1’lere kadar süren komisyon çalışmalarımızla tüm maddelerin üzerinden geçildi ve Adalet Komisyonumuza intikali sağlandı. 2-3 hafta içinde meclisimize gelecek.”

‘ŞİDDET FAİLLERİ TUTUKLU YARGILANACAK’

Pandemi ile mücadelede sağlık çalışanlarının en önemli paya sahip olduğunu ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel,  sağlık sisteminin ne kadar düzenli ve köklü olduğunun bu dönemde açığa çıktığını ifade etti. Kısıtlamalar çoğunlukla kaldırıldığını ve salgının bitme noktasına geldiğini açıklayan İshak Gazel, Sağlık çalışanlarının beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak yasa hazırlığı içerisinde olduklarını ifade etti. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinin, artık katolog suçlar kapsamına alınacağını müjdeleyen Gazel, “Yani bir sağlık çalışanına yapılacak bir şiddet eylemi direkt tutuklu yargılamayı gerektirecek. Bu çok önemli bir ilerleme. Sağlık çalışanlarımız kendini güvende hissedecek. Yeni düzenlemede Mesleki Sorumlu Kurul da oluşturulacak. Sağlık çalışanları meslekleriyle ilgili yaptığı bir işlem neticesinde cezai sorumluluğunu gerektirecek bir durumla karşılaşıldığında bu kurulun izni ile bir yargılama süreci başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Bir sağlık meslek lisesi mezunu olarak sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını ve yaşanan sorunları tecrübe ettiğini belirten Vali Ali Çelik, Türkiye’nin niteliksel ve niceliksel sağlık altyapısının çok güçlü olduğuna değindi. Sorunların çözümü için karar alıcıların ve sağlık çalışanlarının etkileşimine işaret eden Vali Ali Çelik, istişare sürecinin bir parçası olan sendika binasının açılışının sağlık camiasının sorunların çözümü için faydalı olacağını dile getirdi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *