İGSAŞ GENEL MÜDÜRÜ İLKAY ÜNAL’DAN YATIRIM SÖZÜ

892

Kütahya’ya küçük ölçekli yatırımlarının devam edeceğini belirten İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, Kütahya’ya bir de 150 milyon dolarlık büyük ölçekli bir yatırımı kazandırmak istediklerinin müjdesini verdi.  En az 300 kişiye iş kapısı açacak yatırım için Kütahya’nın tek rakibi ise Kocaeli.

İSTİHDAM 18 YILDIR ARTIYOR

İstanbul Gübre Sanayi A.Ş (İGSAŞ) Genel Müdürü İlkay Ünal, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2004 yılında gerçekleştirilen özelleştirmeden bu yana yapılan çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. 18 yılda istihdamın sürekli olarak arttığını belirten Ünal, Kütahya’ya özelleştirme için devlete ödenen miktardan farklı olarak en az 80-90milyon doları aşan iyileştirme ve çevre yatırım çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Kütahya katkı sağlamak adına faaliyetlerinin devam edeceğine değinen Ünal,  Kütahya’ya değer katacak 2-3 farklı yatırım projesi üzerine çalıştıklarını da belirtti.

300 KİŞİYE İŞ KAPISI

Büyük ölçekli yatırımlarını ise Kütahya ya da Kocaeli’ne yapacaklarını belirten Ünal şu ifadeleri kullandı: “Kütahya’nın arazisi çok müsait, etrafında dokunduğu şehir sayısı çok fazla. Dünya’da Kütahya gibi denize kıyısı olmadığı halde bu kadar büyük gübre üretim tesisinin olduğu şehir sayısı çok az. Şu anda gübre sektörüne özel yatırım projeleri Kütahya ve Kocaeli için çalışılıyor. Hangisi daha efektif olur, maliyet fayda analizinde ülkemize ve bize fayda sağlayacaksa onun için çalışacağız. Bu bahsettiğim yatırımın fiyatı en az 100-150 milyon dolar bu en az 250-300 çalışan demek.”

İki yatırım yaparlarsa bunun bir tanesi kesinlikle Kütahya’ya olacağını dile getiren Ünal, “Ben İGSAŞ olarak yatırım yapacağımıza söz veriyorum” dedi. Ünal, Büyük ölçekli yatırım planlarının yanı sıra 50-80 milyon TL’lik nispeten küçük ölçekli yatırımlarının zaten olacağını da sözlerine ekledi.

Kütahya’ya küçük ölçekli yatırımlarının devam edeceğini belirten İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, Kütahya’ya bir de 150 milyon dolarlık büyük ölçekli bir yatırımı kazandırmak istediklerinin müjdesini verdi.  En az 300 kişiye iş kapısı açacak yatırım için Kütahya’nın tek rakibi ise Kocaeli.

İstanbul Gübre Sanayi A.Ş (İGSAŞ) Antre Gurme Cafe Kitchen’da basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; İGSAŞ Genel Müdürü CEO İlkay Ünal, Kütahya Fabrika Direktörü Osman Tulgar, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

KÜTAHYA YATIRIMLARI HAK EDİYOR’

Kütahya’nın çok güzel yatırımları hak ettiğine değinen İlkay Ünal,  “Ben bu yıl bitmeden teşvikine başvurulmuş anonsu yapılmış bir yatırımı daha duyuracağımıza inanıyorum. İki yatırım yaparsak bunun bir tanesi kesinlikle Kütahya’ya olacak ama dürüst davranmam lazım yatırım fikrimizi açıklamadan önce ince eleyip sık dokuyoruz.  Umarım 2 milyar TL’nin üzerinde büyük ölçekli bir yatırımı bu şehre bunu kazandırmak nasip olur. Gönlüm buraya yapmaktan yana bu şehrin daha çok ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Büyük ölçekli yatırım planlarının yanı sıra küçük ölçekli yatırımlarının zaten olacağını dile getiren Ünal, “Küçük ölçekli dediklerim 50-80 milyon TL’lik yatırımlar. Bu kadar yatırıma açılış yapan işletmeler oluyor ama bizim ölçeğimizde bunlara büyük yatırım demek olmaz. Bu şekilde birden fazla yatırımı hayata geçireceğiz” dedi. 

‘TÜRKİYE’DE SADECE KÜTAHYA’DA ÜRETİLİYOR’

Kütahya’ya son yıllarda yapılan 45 milyon TL’lik yatırım ile potasyum nitrat üretildiğini belirten Ünal, “Türkiye’nin tek olarak Amonyum nitratın hammaddesini üretiyoruz. İGSAŞ sadece tarımda değil aynı zamanda sanayiye de katkı sağlayan bir çözüm ortağı. Türkiye’de sadece Kütahya’da üretilen derişik nitrik asit savunma sanayinde kullanılıyor. Seyreltilmiş nitrik asit ise birçok sektörde kullanılıyor.” Dedi. İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, Kütahya’daki üretim tesisi uçtan uca sanayinin, endüstrinin, tarımın birçok noktasına dokunan hizmet ve çözüm sağlayan bir tesis olduğunu açıkladı.  

AR-GE MERKEZİ KÜTAHYA’DA KURULDU

Çalışanlarına yatırım yapmanın kendileri için büyük önem taşıdığına vurgu yapan İlkay Ünal, “Bu sebeple Akademi Yıldız’ı kurduk. Hem beyaz hem mavi yakada çalışanlarımıza eğitim bütçesi ayırdık. Ayrıca çalışanlarımızın lisansüstü eğitimlerini de destekliyoruz. Yüksek Lisans Doktora derslerine katılmaları için gerekeni yapıyoruz. Şirketimiz kariyer yolculuklarında çalışanlarını destekliyor” ifadelerini kullandı. Holdingin tek Ar-Ge merkezinin Kütahya’da kurulduğuna vurgu yapan Ünal, Ar-Ge Merkezinin sırf nam olsun diye kurulmuş olmadığına vurgu yaptı. Merkezde çok değerli işler yapıldığına değinen İlkay Ünal, TÜBİTAK ve bölgedeki üniversitelerle ortak projeler yürüttüklerini belirtti. Ünal, genç mühendisler tarafından İGSAŞ Ar-Ge Merkezi’nde üretilen Cemre ve Toygar isimli patentli hava ve kara araçlarının kendileri için gurur kaynağı olduğuna da vurgu yaptı.

YEREL BASINA DESTEK ÇAĞRISI

Basın mensuplarının davete katılımları için teşekkür eden Kütahya Fabrika Direktörü Osman Tulgar ise “Kütahya Azotun ilk Kütahyalı fabrika müdürüyüm. Üçüncü kuşaktır burada çalışıyorum inşallah hep birlikte güzel işler yaparız Kütahya’da.” İfadelerini kullandı.  İGSAŞ’ın Kütahya için yaptığı ve yapacağı yatırımları için teşekkürlerini sunan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, yerel basının sıkıntılarına dikkat çekti. Basının İGSAŞ ile her temasının olumlu sonuçlandığını belirten Erkan Sağlam, yerel basın için destek çağırısında da bulundu. 

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *