ZAFER’İN GÖZÜ GENÇ İSTİHDAMINDA

629

Zafer, Kütahya’nın da en büyük sorunlarından biri olan genç istihdamı için elini taşın altına koydu. Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, 2022 yılında birçok proje ve faaliyetin hayata geçirileceğini müjdelerken bölgedeki üniversiteler ile gençlerin iş bulma serüveninde yaşadığı sorunlara çözüm aranacak

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden oluşan TR33 Bölgesi’nin, yerel ve bölgesel sürdürülebilir kalkınmasını sağlama hedefiyle çalışmalarına devam eden Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) 11 yıldır kesintisiz olarak yayımladığı ZAFER dergisinin 41. Sayısı okuyucusuyla buluştu. Dergide açıklamalarda bulunan Zafer Genel Sekreteri Veli Oğuz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından kalkınma ajansları için 2022-2023 temasının “Genç İstihdamı” olarak belirlendiğini açıkladı. Veli Oğuz, bu kapsamda Zafer tarafından 2022 yılında birçok proje ve faaliyetin hayata geçirileceğini müjdeledi.

FİNANSMAN DESTEĞİ BAŞLATILACAK

İlk olarak Zafer tarafından yürütülen sonuç odaklı programı ilgilendiren sektörlerde genç istihdamını artırmak adına finansman desteği başlatılacak. Bu destek ile başvuru sahibi kurum ve kuruluşların genç istihdamına yönelik ihtiyaç duyacakları eğitim altyapı gereksinimleri karşılanacak. Bölgede öne çıkan sektörlerde faaliyet gösterecek genç girişimcilere yönelik olarak da bir destek programını uygulamaya konacak.

Çocukların ve gençlerin 21. yüzyılda iş hayatında ihtiyaç duyulan becerilere ulaşması için Dünya Ekonomik Forumu tarafından gelecekte sahip olunması gerektiği belirlenen becerilerle ilgili eğitimler sağlayacak Zafer, K12 yaş grubundaki çocuklara da girişimcilik eğitimleri verecek. Ayrıca il milli eğitim müdürlükleriyle Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında kurulan Kendin Yap Atölyelerinde kazanılan bilgi ve becerilerin sergilenmesi ve yarışma usulü ile bölge genelinde tanıtılması amacıyla bir turnuva düzenlenecek. Uluslararası Kendin Yap Sempozyumunun ikincisi için de düğmeye basıldı.

BÖLGE SİBER VATAN PROJESİNE DAHİL EDİLECEK

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından uygulanan Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Projesi (Siber Vatan) projesinin belirli aşamalarını TR33 bölgesinde de yaygınlaştırmayı hedefleyen Zafer, 2023 yılına kadar 1 milyon yazılımcı yetiştirilmesini amaçlayan projeye katkı sağlayacak

Genç istihdamı denildiğinde önemli bir paydaş olan üniversiteler de planlanan projelere dahil edilecek. Dört ildeki üniversitelerin kariyer merkezleriyle sürekli irtibatta kalmaya devam edilerek üniversiteden mezun olacak öğrencilerin iş bulma ve kariyer planlama gibi hususlarda yaşadığı sorunları görüşülecek, ortak çözümler üretilmeye çalışılacak. Öğrencilere staj imkânlarını ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri ve iş dernekleriyle beraber artırmayı da hedefleyen Zafer Bölgedeki kurum yöneticilerini ve Ajans personelini de işe dahil ederek üniversitedeki gençleri tecrübeli insanlarla kariyer yolunda yönlendirecek.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *