MİNİK ÖĞRENCİLERDEN KÜTAHYALILARA ÇAĞRI ‘DAHA DUYARLI OLALIM’

717

Yürüttükleri proje ile bir günlüğüne Kütahya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte okullarının etrafını temizleyen Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri, saha temizlik çalışmasının kolay bir iş olmadığını ifade etti. Öğrenciler Kütahyalı vatandaşlara çevrelerini temiz tutma ve daha duyarlı davranma çağrısında bulundu

Geliştirdikleri proje ile kurumların işleyişlerini uygulamalı olarak öğrenen Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri, Kütahya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü iş birliği ile kendi okullarının çevresinde temizlik çalışması yaptı.

Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri hazırladıkları proje ile kurumların işleyişleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi oluyorlar. Projede, müracaat edilen kurum ile uygulamalı iş eğitimi yapılıyor. Öğrenciler, başlarındaki öğretmenlerle birlikte daha önce birkaç kurumda gerçekleştirdikleri uygulamalı eğimlerin bir yenisini de Kütahya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile gerçekleştirdiler.

Kütahya Belediyesine konu ile ilgili yapılan müracaat sonrasında, öğrenciler temizlik çalışmalarının nasıl yapıldığını Temizlik İşleri Müdürlüğünün desteği ile uygulamalı olarak tatbik ettiler.

‘KOLAY BİR İŞ DEĞİL’

Müdürlüğün kendilerine tahsis ettiği temizlik araç ve gereçleri ile kendi okullarının çevresini ve okul yakınında bulunan parkı ve sokakların temizliğini yapan öğrenciler, farklı bir deneyim kazanma şansını yakaladılar. Kütahya Belediyesine ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne teşekkür eden öğrenciler, saha temizlik çalışmasının kolay bir iş olmadığını ifade ederek, Kütahyalı vatandaşlara çevrelerini temiz tutmaları ve bu konuda daha duyarlı olmalarını talep ettiler.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *