TARIMDA MİLLİ SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ

949

Kütahya protokolü ve Kütahya İl ve İlçe Ziraat Odası Başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen Kütahya İl ve İlçe Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurul Büyük Toplantısı’nın ardından yapılan basın açıklamasında katılımcılar, “Tarımda milli seferberlik ilan etmeliyiz” görüşünde birleşti.

EKİLMEDİK ARAZİ KALMAMALI

Kütahya’nın tarımsal üretim potansiyeli ve yapılabilecek çalışmalar istişare edildiği toplantının ardından yapılan açıklamada “Elimizde ne var ne yoksa bitkisel ve hayvansal üretim için kullanmalıyız. Ülkede ekilmedik bir karış arazi kalmamalı. Türk tarımı kullanmadığı potansiyeline erişmek zorundadır. Gıda enflasyonunu önlemek için üretimi artırmadan başka çaremiz yoktur.” Denildi.

Kütahya İl ve İlçe Ziraat Odalarının değerlendirmesi ise şu şekilde: “Ülkemizde tarımının önemli sorunları olmakla birlikte çok da büyük bir potansiyeli bulunmaktadır. Çiftçilerimiz, bütün zor şartlara rağmen üretimden kopmuyor. Çözülmesi gereken sorunlar için çiftçilerimiz, Ziraat Odası Başkanları olarak bizler ve Genel Merkezimiz TZOB üzerimize düşeni yapmaktayız. Bu zor şartlardan el ele vererek birlikte çıkacağız.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *