4 İL TEK HEDEF

743

TR33 Bölgesi illerini buluşturan “Komşu İle Sinerji Ticaret Vakti İş Geliştirme Fuarı”nın açılışında konuşan Vali Ali Çelik, dört ilin kalkınma yolculuklarında “birliktelik” vurgusu yaptı. Fuarın Zafer Havalimanı’nın daha aktif kullanımı için bir adım olduğunu belirten Başkan Işık ise bu sayede Zafer OSB’nin de hız kazanacağını vurguladı
Kütahya, Afyon, Uşak ve Manisa iş dünyasının bir araya geldiği, “Komşu İle Sinerji Ticaret Vakti İş Geliştirme Fuarı” Zafer Havalimanı’nda açıldı. 4 komşu şehrin TR33 Bölgesinde daha etkin ticaret hacmine ulaşması hedefiyle “ Büyük Zaferin Yüzüncü Yılı “ temasıyla organize edilen ‘İş Geliştirme Fuarının açılışına Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, dört ilin protokolü, mimar ve mühendis odaları, zincir market, gıda toptancıları ve sivil toplum örgütlerinin satın alma yetkilileri iş dünyasından temsilciler katıldı.
‘İL İL DEĞİL TÜM BÖLGE’
Dört şehrin istihdamında sanayinin oynadığı role değinen Vali Ali Çelik, “Bölgemizin 2021 yılı ihracatı ve ithalatı 3,8 milyar dolar civarındadır. Tüm illerimiz2021 yılında ihracatta başarılı bir performans sergiledi.2021 ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 26 arttı.”dedi. Kütahya’nın büyük şehirlere yakınlığı ile lojistik avantajına dikkat çeken Vali Ali Çelik, Kütahya’ya yatırımcı çekmenin ve yeni iş alanları oluşturmanın önemine değinerek illerin tek başına değil bir bölge olarak davrandığında daha kolay kalkınacağını belirtti.
‘ZAFER OSB’Yİ HIZLANDIRIR’
Her şeyden önce 137 bin şehidimizin yattığı ve Kurtuluş Mücadelesinin verildiği toprakların bölgemizin önemli merkezlerinden birinin üzerindeyiz” ifadelerini kullanan Başkan Işık, “Bu buluşma bölgeyi kaldıracak ekonomik gücü ve bölgenin potansiyelinin önce bölgemize sonra ülkemize açacak. Dört ilin bir araya gelerek iş dünyasının, ekonomik, siyasi, fiziksel potansiyelini birleştirmesi ve daha da büyümesi bizim arzu ettiğimiz önemli husus” dedi. Buluşmanın Zafer Havalimanı’nın daha etkin kullanımını da sağlayacağını ifade eden Işık, uzun zamandır yoğun emekle Vali Ali Çelik’in başkanlığında yönetim kurulu üyelerinin yoğun mesai harcadığı Zafer OSB’nin daha kısa sürede faaliyete geçmesini sağlayacağını vurguladı
Komşular arası pazar payının arttırılması için karşılıklı arz ve taleplerin değerlendirildi fuarda Business to Business” temasıyla katılımcı firmaların yüz yüze yapacakları iş görüşmeleri için özel alanlar oluşturuldu. Katılımcılara, uzman ekonomistler, ihracatın ipuçları ve teşviklere ulaşım ile ilgili bilgi verdi. Bugün de etkinliklerin devam edeceği fuara katılan s firmalar ve ziyaretçiler kayıt altına alınıp, firma ve ziyaretçilerin sektörel bilgileri, iletişim dataları oluşturulacak. Toplanan bilgiler basılı ve dijital olarak firmalara ve 4 ilin iş dünyası temsilcilerine sunulacak.
ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *