16 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

644

Komşu ile Sinerji ve Ticaret Vakti İş Geliştirme Fuarı’nda konuşan Vali Ali Çelik, Altıntaş Zafer OSB’deki büyüme stratejisi ve tahsislerin neredeyse tamamlandığını 16 bin kişiye iş kapısı sağlanacağını açıkladı. Vali Ali Çelik, “Bu bizi heyecanlandırıyor, geleceğe ilişkin umut veriyor.” dedi

Frig Fuarcılık tarafından Zafer Havalimanında, 37 stant, 75 markanın yer aldığı Komşu ile Sinerji ve Ticaret Vakti İş Geliştirme Fuarı sona erdi. Fuarda konuşan Vali Ali Çelik ve Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık önemli açıklamalarda bulundu.

‘Yatırımcı Dostu Belediye’ başlıklı sunumu ile Kütahya Belediyesi’nin projelerini ve iş dünyasına yönelik yaptığı çalışmaları anlatan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 2019 mahalli idareler seçimi öncesinde belli hedeflerle yola çıktığını söyledi. Başkan Işık, “Hedeflerimiz arasında Kütahya’yı yatırımcılar ve yaşayanlar açısından, tercih edilen iller arasına sokmak ve Türkiye’nin ilk beş ili arasında Kütahya’yı konumlandırma hedefiyle yola çıktık. Bunun için hem şehrimizde yaşayanlar hem de dışarıdan gelecek yatırımcılar ve bunların getireceği misafirlerimiz açısından, Kütahya’yı yaşanabilir kent yapma ülküsü yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

ALTYAPI SORUNUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜLDÜ

İş dünyasına ve katılımcılara yönelik yaptığı sunumda, tamamlanan ve yapımına kısa sürede başlanacak olan projeler hakkında bilgiler veren Başkan Işık, Kütahya’da alt yapı sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturduklarını ifade ettiği konuşmasında, “Kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hattı çalışmalarımızın büyük bir bölümünü tamamladık. 1. OSB’de faaliyet gösteren yatırımcılarımız için önem arz eden 2. İtfaiye İstasyonumuzu, Zafertepe Mahallesinde tamamlayarak hizmete açtık. Kamyon Garajı Projemizin imalatı yüzde 30 seviyesine ulaştı” ifadelerini kullandı.

Çevreyolu Ticari Alanlar Projesi kapsamında otogar önüne, Kütahya’nın yöresel ürünlerinin satışının yapılacağı Yöresel Ürün Satış Merkezi’nin tamamlandığını ifade eden Başkan Işık şöyle: “Ilıca Sefakent Projesi kapsamında Belediyemize tahsis edilen 34.000 metrekare alana; spor alanları, çocuk parkı, konaklama amaçlı 9 adet taş evin yapımını tamamladık. Hasulhas ve Aqua Park’ın bakım onarımlarına devam ediyoruz. Şehir merkezimizde bulunan Yaşam Park’ın ve Maltepe Mahallemizde bulunan Ahmet Yakupoğlu Parkımızın bakım onarımlarını başlattık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un ilimizi ziyaretinde son haliyle proje alanı belirlenen, TOKİ tarafından yapımına devam edilen ve özellikle şehrimizin batı bölgesindeki mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın her türlü; sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri çok değerli bir yatırım olan Millet Bahçesi’nin yapımına devam ediliyor. Şehrimizin her bölgesinde, nitelikli sosyal alanları oluşturmak için çalışıyoruz. Zafer Meydanı, Kanal Kütahya, Ulucami Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında; Zanaat Çarşısının yapımına bu yıl içerisinde başlayacağız. Sizlerin de projelerimize ilginizi bekliyoruz. Projelerimizin tamamını zamanında finanse edebileceğimiz kaynak tahsisimizi yaptık ve uygulamaya yönelik hazırlıklarımızı tamamladık”

Bölgedeki 29 Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 133 binden fazla istihdam sağlandığına dikkat çeken Vali Ali Çelik ise Bölge genelinde OSB  doluluk oranı yüzde 70’in üzerinde ve yatırım taleplerinin artarak devam ettiğine vurgu yaptı.

UMUT VERİYOR’

Kütahya’daki toplam 6 organize sanayi bölgesinde 19 bin 90 kişinin istihdam edildiğini, il bazlı doluluk oranının yüzde 74,67’ye ulaştığını aktaran Vali Çelik, Altıntaş Zafer OSB’de de tahsislerin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Vali Çelik, “Altıntaş Zafer OSB’deki büyüme stratejisi ve tahsisler neredeyse tamamlandı. İstihdam edilmesi öngörülen rakam 16 bin kişi. Bu bizi heyecanlandırıyor, geleceğe ilişkin umut veriyor. 16 bin kişinin Zafer OSB’de çalışması, birçok şirketin burada yatırım kararı alması, ihracata konu olması çok önemli” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *