“ZAFER HAVALİMANI’NIN KAPISINA KİLİT VURULSUN” BEYANINA KUTSO’DAN SERT YANIT

519

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı’nın “Zafer Havalimanı’nın kapısına kilit vurulsun” beyanı üzerine Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan açıklama geldi. Eskişehir Sanayi Odası’na gereken tepkiyi gösteren Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Zafer Havalimanının kapanma durumunun söz konusu olmadığını belirtti

Daha önce sadece yurt dışı uçuşların yapıldığı Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılarak buradaki uçuşların yolcu garantisi verilen Kütahya Zafer Havalimanı’ndan yapılması söylentileri Kütahya ve Eskişehir kamuoyunu karşı karşıya getirdi.

Sadece yurt dışı uçuşların yapıldığı Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılarak buradaki uçuşların Kütahya Zafer Havalimanı’ndan yapılması ihtimalini Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Başkanı Serkan Can Zengin, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, eleştirmişti.

Son olarak Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş şehrin yerel televizyonuna verdiği röportajında “Zafer Havalimanı’nın kapısına kilit vurulsun” beyanatı ise Kütahya Sanayi Odası’ndan tepki ile karşılandı.

‘KAPANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’

KUTSO’dan yapılan basın açıklamasında “Geçtiğimiz günlerde, Eskişehir Sanayi Odası Başkanının, ilimizdeki Zafer Havalimanı için “kapısına kilit vurulsun” beyanlarını, basından ve çeşitli yayın organlarından üzülerek takip ettik. Eskişehir Sanayi Odası’na gereken tepkiyi göstererek, cevabi yazımızı ilettik. Yetkili kurumlar nezdinde yaptığımız görüşmelerden edindiğimiz bilgilere göre, Zafer Havalimanının kapanma durumunun söz konusu olmadığı öğrenilmiştir.” Denildi.

Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, Kütahya ve üyelerinin yararına, her alanda gayretli çalışmalarını sürdüreceğini belirten KUTSO “Uzun yıllar büyük çaba ile Kütahya’ya kazandırılan Zafer Havalimanı, şehrimiz ve bölgemiz açısından önemli bir katkı olup, bu katkının artarak devam etmesi temennimizdir.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *