BAKAN VARANK ENES’İ UNUTMADI

695

Geçen yıl Türkiye’nin gelecekte uzay istasyonunda kullanacağı oksijen üreten projesi ile TEKNOFEST’e katılan Enes’i hatırlatan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, projeye hayran kaldığını anlattı. Varank, “Enes’in kendisine “Benim adımı unutmayın, 15 sene sonra bunu başardığımda beni tebrik edeceksiniz” dediğini belirtti

‘ADIMI UNUTMAYIN’ DEMİŞTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin en büyük bilim merkezinin açılışından gençlere seslendi. Kepez Belediyesi’nin kurduğu Antalya Bilim Merkezi ve Bilim Festivali açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçen yıl Kütahya’dan TEKNOFEST’e katılan Enes adında bir lise öğrencisiyle yaşadığı diyaloğu anlattı. Varank, ”Bu genç arkadaşımız beni kolumdan tuttu ve “Sayın Bakanım benim standımı ziyaret edeceksiniz” dedi. O standa gittim ve gencimizin projesine baktım. İnanın hayran oldum. Enes bana ne dedi biliyor musunuz? “Sayın Bakanım, şu anda Türkiye’nin bundan 15 sene sonra uzay istasyonunda kullanacağı oksijen üreten biyoteknolojik temelli sistemin prototipine bakıyorsunuz. Benim adımı unutmayın, 15 sene sonra bunu başardığımda beni tebrik edeceksiniz” dedi. İşte bizim hayalini kurduğumuz gençlik bu. Bu özgüvene, bu adanmışlığa, bu inanca sahip bir gençlik. “ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST’in artık bir dünya markası olduğunu belirten Bakan Varank, on binlerce takım, yüzbinlerce gencin kendi geliştirdiği roketleri, elektrikli ve otonom araçları, İHA’ları, denizaltıları ve projeleri yarıştırdığından bahsetti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *