İHH’DAN 3 BİN AİLEYE RAMAZAN KOLİSİ

607

Kütahya İHH, Ramazan ayı boyunca Kütahya Merkez ve ilçelerde 3 bin ihtiyaç sahibi aileye yardım kolisi dağıtacak. Kütahyalı vatandaşların fitre, sadaka ve zekatını İHH aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceğini belirten Kütahya İHH Şube Başkan Yardımcısı Muhammed Afifi, kurulacak iftar sofraları hakkında konuştu

İHH İnsani Yardım Vakfı Kütahya Şubesi, Ramazan boyunca ihtiyaç sahipleri için faaliyetlerde bulunacak.

Ramazan ayıyla birlikte Kütahya İHH ihtiyaç sahipleri için gıda kolilerini ulaştırmaya devam ediyor. Hayırsever vatandaşların desteğiyle hazırlanan yardım kolileri gönüllülerce tespit edilen ailelere teslim ediliyor.

Kütahya İHH Şube Başkan Yardımcısı Muhammed Afifi, Ramazan ayında toplam 3Bin aileye ulaşacakları belirtip hayırseverlere teşekkür etti.

Ramazan boyunca Kütahya merkez ve ilçelerde toplam 3 bin ihtiyaç sahiplerine aileye yardım yapacaklarını belirten Afifi, “Yardım eden herkesten Allah razı olsun teşekkür ederiz. Ramazan ayı bereket ayıdır verme ayıdır fakirleri hatırlama ayıdır. Fitreleriniz, sadakalarını, zekatını bizim aracılığımızla Kütahya’da bulunan ihtiyaç sahibi insanlarımıza ve misafir mültecilerimize yardımlarda bulunabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

YETİM VE MÜLTECİLER İÇİN

İFTAR SOFRASI KURULACAK

10 araç ve 20 kişilik bir ekiple birlikte ihtiyaç sahiplerine bereket ayı başlangıcıyla beraber dağıtımlara başladıklarını vurgulayan Afifi İHH Kütahya Şubesi olarak düzenleyecekleri iftarlardan da bahsetti. Afifi, “Ulu Cami içerisinde simit hurma ve peynir ile ümmet iftarı yapacağız hedefimiz insanlara yoksulluğu hatırlatmak. Yaklaşık bin kişi katılacak. Ayın 15’inde islam âleminin kabul etmiş olduğu yetim günü vesilesiyle Kütahya’da bulunan yetimlerimizi aileleriyle beraber bir iftar da onla için düzenleyeceğiz. Başka bir STK ile beraber bayramlık kıyafet ve alışveriş kartlarının da dağıtımını yapacağız. İnşallah ondan sonraki süre içinde bir tane de mültecilerimizle beraber iftar yapmayı düşünüyoruz.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *