KÜTAHYA’DAN 50 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

738

Kütahya 2022 yılı Mart ayında gerçekleştirdiği 50 milyon 630bin Dolarlık ihracat ile tarihlerinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdi. İhracatta rekor üstüne rekor kıran Kütahya, Şubat ayında Türkiye’nin en çok ihracat yapan 28’inci ülkesi oldu.

BİR REKOR DAHA

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Mart ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Bu verilerle Kütahya tarihinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdi.

Son yıllarda ihracat rakamlarını hızla artıran Kütahya, 2022 yılının üçüncü ayında 50 milyon 630bin Dolarlık ihracat gerçekleştirdi.  Bu rakamlarda birlikte Kütahya’nın 2022 yılında şu zamana dek gerçekleştirdiği ihracat 130milyon 965bin Dolar oldu.

KÜTAHYA 28 ‘İNCİ

İhracatta rekor üstüne rekor kıran Kütahya, Mart ayında Türkiye’nin en çok ihracat yapan 28’inci ülkesi oldu. Kütahya’nın komşularından Eskişehir 107milyon 450bin dolar ile 20’inci, Uşak 36 milyon dolar ile 36’ıncı, Afyon 33 milyon dolar ile 37’inci sırada yer aldı.

Uzun yıllardır en fazla ihracatı Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri kategorisinde yapan Kütahya 2022 yılının Mart ayında da geleneği bozmadı. Kütahya, 2022 Mart ayında Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri ile 27milyon 92bin dolarlık ihracat yaptı.

En fazla ihracatın yapıldığı diğer sektörler ise 13milyon 614bin dolar ile Demir demir dışı metaller, 3 milyon 814bin dolar ile Elektrik elektronik oldu.

Geçtiğimiz ay Kütahya’da üretilen ürünler 4 milyon 32bin dolarlık ihracat ile en fazla İtalya’ya satıldı. İtalya’yı 4milyon 124bin dolar ile Almanya, 4milyon 110bin dolar ile Polonya, 3 milyon 513bin dolar ile Bulgaristan takip etti. Kütahya’nın Togo ile yaptığı 26bin Dolarlık ihracat ise gözlerden kaçmadı.

‘KÜTAHYA KÖY İLAN EDENLERE İNAT BÜYÜYOR’

İhracat rakamlarının açıklanmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ve Ahmet Tan açıklamada bulundu. Kütahya’nın geçen yıl aynı dönemde iller bazında ihracat sıralamasında 35. sıradayken, bu sene 28. sırada yer aldığını açıklayan Ahmet Tan, şu ifadeleri kullandı:  “Kütahya’yı bilmeden ,sırf siyaset uğruna köy ilan edenlere, Kütahya’nın ve Kütahyalı’nın moralini bozmaya çalışanlara  inat kütahyamız büyüyor, büyümeye devam edecek

Üretim, istihdam ve ihracat performansıyla Kütahya’nın her geçen gün büyüdüğünü belirten Ceyda Çetin Erenler, “Türkiye ekonomimizin gücüne güç katmaya, ihracatımıza can suyu olmaya devam ediyor. Türkiye’miz tüm zamanların en yüksek Mart ayı ihracat rakamına ulaşırken; Kütahyamız da iller arası mart ayı ihracat sıralamasında 35’ten, 28’nciliğe yükseldi. Boş laf değil, iş üretenlere selam olsun.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *