ZAFER’İN 100’ÜNCÜ YILI LOGOSUNDA SONSUZLUK VURGUSU

555

Ülkemize bağımsızlığını kazandıran Büyük Zaferin Yüzüncü Yılı anısına Öğr. Gör. Âdem Dönmez tarafından logo tasarlandı. Tasarımında Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’nın kullanıldığı logoda karşılıklı olarak yerleştirilen ay ve yıldız 0 rakamları ile sonsuzluk işareti oluşturuyor ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağını ifade ediyor

Kütahya Valiliği tarafında oluşturulan komisyonun önerisi doğrultusunda, 30 Ağustos 2022 Büyük Zaferin Yüzüncü Yılı Logosu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin’in danışmanlığında Öğr. Gör. Âdem Dönmez tarafından tasarlandı.

30 Ağustos 1922 yılında kazanılan ve bu yıl 100’üncü yılı kutlanacak Büyük 30 Ağustos Zaferinin Yüzüncü Yılı anısına logo tasarlandı.

ŞEHİT SANCAKTAR MEHMETÇİK ANITI YER ALDI

Tasarımda Kütahya’nın da sembollerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferinin temsili olan Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı kullanıldı. Kütahya Valiliği’nin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Altıntaş Belediyesinin logolarında Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’nın çizimi yer alıyor.

1(bir) rakamı içerisine yerleştirilen Şehit Sancaktar anıtı ve 100 rakamını oluşturan 0 (sıfır rakamlarının) sonsuzluk işaretini temsil etmesinden çıkışla tasarlandı. 100 rakamı içinde yer alan 2 adet sıfır (0) rakamını, karşılıklı olarak yerleştirilen Ay Yıldızın sonsuzluk işaretini oluşturması Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağını ifade etmesi açısından tercih edildi.

Logoda kullanılan kırmızı renk, bayrak rengini temsil ediyor. Logoda yer alan diğer altın yaldız rengi sonsuzluk işaretini desteklemek amacıyla kullanılan çizgilerde yer alıyor. Ayrıca altın yaldız renk ile zaferin kazanıldığı toprakların ve zaferin değeri vurgulanıyor.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *