‘AVUKATLARA DÖNÜK PLANLI ŞEKİLDE ARTAN ŞİDDET VARLIĞINI ASLA KABUL ETMİYORUZ’

518

Planlı, programlı, avukatlara dönük artan bir şiddet olayının varlığını asla ve asla kabul etmediklerini belirten İshak Gazel, TBMM kürsüsünden verdiği örnekte şiddet failine indirim sebeplerinin uygulanmadığını ve sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası sanığa verildiğini hatırlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) İYİ Parti grubunun verdiği öneri aleyhine,  konuşma yaptı.

Sözlerine başlarken 5 Nisan Avukatlar günü vesilesiyle tüm meslektaşlarının gününü kutlayan İshak Gazel, İYİ Parti Grubunun avukatlara yönelik şiddet olaylarının ve avukatların içinde bulunmuş olduğu ekonomik, psikolojik ve sosyal sıkıntıların sebeplerinin araştırılması için bir grup önerisi talep ettiğini belirtti.  

‘SALDIRIYA REFLEKS GÖSTERİLDİ’

Planlı, programlı, avukatlara dönük artan bir şiddet olayının varlığını asla ve asla kabul etmediklerini belirten İshak Gazel şu ifadeleri kullandı: “Ben bununla alakalı bir iki örnek aldım kendime, bunu biraz izah etmek istiyorum. Gebze ilçemizde 2021 yılının Mart ayında meydana gelen bir olayda maalesef bir avukat meslektaşımız bir olayda, bir haciz esnasında önce ağır yaralandı, daha sonra da maalesef yaşamını kaybetti. Bunun üzerine gözaltına alınan Yavuz Yazıcı tutuklandı, daha sonra yapılan yargılama sürecinde ki bu yargılama çok kısa bir süre içerisinde de bitti ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası sanığa verildi. Bu sanığa verilen cezada takdiri indirim sebepleri de uygulanmadı. Burada yargının avukatlara yönelik bir saldırıya göstermiş olduğu refleksi de çok net bir şekilde görebiliyoruz. Savunma mesleğini yerine getiren bir meslektaşımıza yargının bu kadar kısa bir süre içerisinde gerçekten bu refleksini de bu anlamda görebiliyoruz.”

“Bir de yine, İzmir’de yaşanan bir olay vardı. İzmir’de de yine bir haciz esnasında bir meslektaşımız hacze gidiyor ve burada borçlu tarafından icra memurlarıyla birlikte yine burada rehin alınıyor ve bu eylem neticesinde çok kısa bir süre içerisinde yargılamadan sonra sanık 2 suçtan ceza alıyor ve zincirleme yaptığı için, bunu diğer icra memurlarına yaptığı için de burada da bu cezaları şey yapıyor ve çok kısa bir süre içerisinde yargı bu olayla alakalı da refleks gösteriyor.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *